Vlada da povuče odluku o zabrani izvoza žitarica, brašna i ulja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 11. 03. 2022. | Komentara: 0

Vlada da povuče odluku o zabrani izvoza žitarica, brašna i ulja

Novi Sad, 11. mart 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od Vlade Republike Srbije da povuče aktuelnu Odluku o zabrani izvoza žitarica, brašna i ulja.   

LSV

Bez obzira na aktuelna dešavanja vezana za rat u Ukrajini, kao i poremećaj globalnog tržišta, po ko zna koji put smo svedoci da država u kriznim vremenima teret prevaljuje na leđa poljoprivrednika. 

Umesto da se planskim i sistemskim merama podrži poljoprivredna proizvodnja, a naročito u ovako osetljivom trenutku, čini se upravo suprotno i dodatno otežava ionako težak položaj naših poljoprivrednika. 

Dok cene inputa skaču u nebesa, tržište se ograničava i time poljoprivredni proizvođači dovode u situaciju da ne mogu adekvatno da naplate ono što su proizveli.   

Zbog tog nepoštenog odnosa prema poljoprivredi i poljoprivrednicima, Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava napore i najavljene akcije naših paora da se izbore za svoja prava i fer tržišno poslovanje.

Član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Rudić




Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook