Vlastima u Beogradu i Zagrebu bitnije rakete i avioni od problema građana

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 05. 12. 2021. | Komentara: 0

Vlastima u Beogradu i Zagrebu bitnije rakete i avioni od problema građana

Novi Sad, 05. decembar 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je aktuelna trka u naoružanju, koju vode Srbija i Hrvatska, samo nepotrebno trošenje dragocenih finansijskih sredstava.

LSV

Svedoci smo svakodnevnog zasipanja javnosti pričama o francuskim avionima ili ruskim raketama. Beograd i Zagreb iz dana u dana govore o jačanju svojih vojnih potencijala.

Po statistikama organizacije Štokholmskog međunarodnog instituta za mirovna istraživanja (SIPRI), Hrvatska je 2013. za vojsku potrošila 837 miliona dolara (1,6% BDP-a), najnoviji podaci govore o 1.035.000.000 dolara (1,8%).  Štokholmski mirovni institut zaključuje da je Srbija 2013. potrošila 836 miliona dolara (1,9% BDP-a), a trenutno kalkuliše s milijardom i 121 milion dolara (2,1%).

Za države koje zaostaju, čak i za svojim okruženjem a kamoli za bogatim državama Zapada, ovakva izdvajanja su nedopustiva.

U trenutku dok se troše milijarde za vojna sredstva, građani Srbije i Hrvatske muku muče se osnovnim egzistencijalnim pitanjima.

Stotine hiljada građana obe zemlje odlazi da živi u bogatije zemlje.

Celi krajevi Srbije i Hrvatske su prazni!

Mudra vlast ulaže u razvoj svoje države. Njoj je u interesu da se sistem i društvo modernizuju.

Nažalost, na Balkanu je, očito, isplativije hvaliti se kupovinom aviona i raketnih sistema.

Ova pogrešna politika još dugo će za posledicu imati katastrofalne rezultate.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan KostrešIzjave | Ponedeljak, 17. 01. 2022. | Komentara: 0

Marton: Referendumski procesi u Srbiji bez transparentnosti

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da svaki referendumski proces u Srbiji ima ozbiljan deficit transparentnosti. 

Odbori LSV | Petak, 14. 01. 2022. | Komentara: 0

Beogradu metro, a pruge u Vojvodini na doboš

Liga socijaldemokrata Vojvodine, kao i svi građani Vojvodine, izražavaju veliko nezadovojstvo zbog informacija da je „Infrastruktura železnice Srbije“ ponudila  na aukcijsku prodaju šine, stari kolosečni pribor i skretnice koje se nalaze na 15 železničkih pruga, uglavnom u Banatu i Bačkoj. Na taj način će u zaborav otići neke od njih, poput pruge Sečanj - Jaša Tomić i Zrenjanin - Vršac.
Saopštenja | Sreda, 12. 01. 2022. | Komentara: 0

Premijerka Brnabić da se izjasni o navodima koji optužuju Vulina

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predsednice Vlade Srbije da se izjasni o navodima koji optužuju ministra policije Aleksandra Vulina da je ruskim službama predao poverljive podatke o aktivnostima ruskih opozicionara u Beogradu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook