Vojvođani da obrađuju svoju zemlju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 07. 11. 2015. | Komentara: 0

Vojvođani da obrađuju svoju zemlju

LALIĆ – Današnjom akcijom u pet do dvanaest i šetnjom sto vojvođanskih zastava u Laliću Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo je pokazala koliko mnogo je onih koji se zalažu da vojvođanska zemlja ostane u rukama Vojvođana, a ne da jeftino ode u ruke stranaca i domaćih tajkuna, istakao je član Izvršnog odbora LSV Zdenko Kolar.

LSV

Nakon šetnje zastavama centralnim ulicama tog mesta, Kolar je, kraj štanda za prikupljanje potpisa prisutne upoznao sa inicijativom LSV.

– Sto hiljada potpisa prikupljamo kako bismo Vladi Republike Srbije i Skupštini Republike Srbije poslati inicijativu s ciljem da se raspiše referendum o zabrani prodaje zemlje strancima i domaćim tajkunima. Protivimo se nameri da se zemlja daje u dugoročni zakup strancima, kao i da se prodaje strancima i domaćim tajkunima umesto da ostane u rukama Vojvođana – rekao je Kolar. On je upozorio da zemlja treba da ostane u rukama Vojvođana, odnosno mladih porodica koje žele da ostanu u selima i bave se poljoprivredom. Podsetio je i da je akcija LSV do sada sprovedena u više od dvadeset mesta.

– Nadamo se da ćemo u što kraćem roku prikupiti neophodnih 100.000 potpisa. A ovde u Laliću, gde je u postupku osnivanje opštinskog odbora LSV, vidimo da ima mnogo onih koji se zalažu da zemlja ostane vojvođanska, odnosno da oni budu ti koji će vojvođansku zemlju obrađivati – zaključio je Zdenko Kolar.

(BILSV, 07. 11. 2015)




Saopštenja | Četvrtak, 14. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Dok je LSV Vojvođana, nema ukidanja AP Vojvodine koje najavljuje Bajatović

Dušan Bajatović je svojom izjavom za Večernje novosti, u finišu kampanje, potvrdio da je cilj koalicije na vlasti i posle 33 godine isti - ukidanje AP Vojvodine.
Saopštenja | Četvrtak, 14. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Samo Vojvođani mogu da obezbede dobar život u Vojvodini

Nakon desetine mesta u kojima su prezentovali program „Na ravne časti“, Vojvođani su u Žablju i na završnom skupu u Novom Sadu pozvali građane da u nedelju izađu na izbore i glasaju za listu broj 13 - Vojvođani
Saopštenja | Sreda, 13. 12. 2023. | Komentara: 0

Radovi na auto-putu Beograd-Zrenjanin-Novi Sad su običan predizborni trik

Jučerašnji početak radova na izgradnji auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad još jedan je jeftini marketinški potez u službi ubiranja još kojeg političkog poena.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook