Vojvođani prvi put znatno ispod državnog proseka zarada, a Mirović maše velikim investicijama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 24. 09. 2022. | Komentara: 0

Vojvođani prvi put znatno ispod državnog proseka zarada, a Mirović maše velikim investicijama

Novi Sad, 24. septembar 2022 - Ironična je izjava Igora Mirovića da će ovo biti godina velikih investicija u Vojvodini, ako je poznato da je prosečna zarada za jun 72.900 dinara, a u Vojvodini tek 69.200, znači 3.700 dinara ispod proseka države.

LSV

Ovo je prvi put u istoriji da je Vojvodina ispod državnog proseka zarada. Zato se ova populistička izjava može razumeti samo kao pokušaj da se skrene pažnja sa sve većeg siromašenja njenih građana.

U Beogradu je prosek zarada 91.100 ndinara, što, između ostalog, pokazuje diskriminaciju Vojvođana i građana ostatka države koji, takođe, u mnogome zaostaju za zaradama Beograđana.

Liga socijademokrata Vojvodine podseća predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića da je, po dolasku SNS na vlast 2016. godine, najavljivao Zakon o finansiranju Vojvodine, za čije je donošenje rok istekao 31. decembra 2008.

Do danas Pokrajina nije ni inicirala njegovo donošenje, iako je imala ingerencije.

Vojvodina čini gotovo 25 odsto teritorije Srbije, trećinu stanovništva, a kad je dobra godina od nje dolazi i više od 40 odsto BDP.

Priče o najvećim investicijama u Vojvodini, dok njeni građani sve više siromaše, a pokrajina iz dana u dan sve više infrastrukturno propada, gruba su manipulacija javnim mnjenjem.

Najbolji primer nakaradnog tretiranja Vojvodine od strane vlasti je najava dodatnih investicija u prugu Beograd-Subotica, dok je u ostatku pokrajine počupano 435 kilometara pruga.

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da Mirović, umesto zavodljivih praznih priča o fantastičnim ulaganjima u Vojvodinu, ispuni dato obećanje i inicira donošenje Zakona o finansiranju Vojvodine, jer građani Vojvodine i njene institucije bolje znaju šta su njihove potrebe od onih iz Beograda, koji investicije prilagođavaju svojim potrebama i političkim kampanjama.


Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nevena Subotić




Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook