Vojvodina radi, a Beograd troši

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 05. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina radi, a Beograd troši

ZRENJANIN - Vojvodina ima najviše udela u izvozu u državi, dok je uvoz najveći u Beogradu, što nam govori da se u Vojvodini radi, a u Beogradu troši, istakao je danas potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton.

On se pri tom pozvao na najnovije podatke Republičkog zavoda za statistiku u vezi s regionalnim prikazom spoljnotrgovinske robne razmene Srbije, napominjući da je pre 20 godina ukinut vojvođanski Zavod za statistiku, zbog čega ne postoji precizna i pregledna pokrajinska statistika.

"Novi podaci o ekonomskim kretanjima u Srbiji ukazuju na to da Vojvodina ima skoro 36 odsto udela u izvozu u državi, što je više nego što ima udela u stanovništvu " naveo je Marton na konferenciji za novinare. Iako je Beograd prestonica Srbije, dodao je on, stvari ipak treba nazvati pravim imenom.

"Neopravdano je da su plate u Vojvodini, koja ima najveći udeo u izvozu, za desetine hiljada dinara manje od plata u glavnom gradu Srbije " istakao je Aleksandar Marton i podsetio da su Zrenjaninke i Zrenjaninci pre 20 godina imali ubedljivo veće plate od stanovnika, danas najrazvijenijih, opština Beograda - Starog grada i Vračara. Kako je rekao, ovi podaci ukazuju na to da se u Vojvodini daleko najviše proizvodi i izvozi, te se stoga i postavlja pitanje: "Gde idu ti novci?".

(BILSV, 05. 04. 2011.)




Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook