Vraćanje imovine od velikog značaja za sve građanke i građane Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 27. 09. 2011. | Komentara: 0

Vraćanje imovine od velikog značaja za sve građanke i građane Vojvodine

ZRENJANIN - Predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Dragan Nedeljkov na današnjoj konferencji za novinare istakao je da je Zakon o javnoj svojini koji je Narodna skupština Republike Srbije juče usvojila, od velikog značaja za sve građanke i građane. Prema njegovim rečima, pomenuti zakon nije donet na insistiranje Evropske unije.

Nenadov

- Pokrajini i lokalnim samoupravama na ovaj način biće vraćena imovina, a reč je o kanalskoj mreži, šumama, rudniku u Kovinu, imovini Radio - televizije Vojvodine i Vojvođanske akademije nauka i umetnosti, putevima drugog reda, imovini dobijenoj iz sukcesije bivših jugoslovenskih republika, a lokalnim samoupravama biće vraćene ulice, trgovi, putevi - rekao je Nedeljkov. On je dodao da će LSV nastojati da sve ono što su građanke i građani Vojvodine stekli i izgradili svojim sredstvima, bude u narednom periodu vraćeno na korišćenje i gazdovanje, kao i da se neće odustati od toga da pokrajini bude vraćena zakonodavna, izvršna i sudska vlast. Prema njegovim rečima na Zakon o javnoj svojini čekalo se deset godina, a kada je Bojan Kostreš, potpredsednik LSV, postavljen na čelo Radne grupe za izradu Nacrta zakona, za svega pet meseci on se našao pred poslanicima, a sada je i izglasan.

-Da bismo ostvarili ono što je programski cilj stranke, a to je vraćanje suštinske autonomije pokrajini, krećemo u postupak promene Ustava. Zakon o javnoj svojini je usvojen na osnovu Ustava iz 2006. godine koji je donet voljom većine građanki i građana, zbog čega ga i prihvatamo, ali smo i tada skretali pažnju na njegove nedostatke, i loše strane - rekao je on.

 

(BILSV, 27.09.2011.)

 




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook