Vulin ne razume da političari treba da rade u interesu građana, a ne vođe

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 07. 12. 2021. | Komentara: 0

Vulin ne razume da političari treba da rade u interesu građana, a ne vođe

Novi Sad, 07. decembar 2021 - Upitan da prokomentariše dogovor koji je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin napravio u Moskvi o sprečavanju „obojenih revolucija“, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže da se od njega ništa pametno i nije moglo očekivati.

LSV

Naime, na sastanku Aleksandra Vulina i sekretara Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaja Patruševa istaknuto je da su „obojene revolucije“ postale već tradicionalni instrument politike određenih centara moći i zemalja koje imaju za cilj narušavanje državnosti i gubitak suvereniteta. Kako je rečeno, sve pod izgovorom demokratizacije. Vulin i Petrušev konstatovali su i da se slobodne zemlje moraju tome odupreti.

- Ovakav stav na najbolji način pokazuje s jedne strane koliko on ne razume da građani, ukoliko nemaju institucije koje reprezentuju njihove stavove, imaju pravo da svoje nezadovoljstvo izraze na građanskim protestima, a s druge strane koliko ga i ne interesuje ništa drugo osim očuvanja gole vlasti i privilegija - ističe Kostreš u izjavi za list Danas.

On kaže i da je u takvim okolnostima saradnja sa Rusima sasvim prirodna, jer je to isti, nakaradni, pogled na društvo i demokratiju. 

- Dakle, iz njihove vizure građani treba da budu podanici, jer Vulin i slični njemu ne razumeju da političari treba da rade u interesu građana, a ne u korist vođe. Njega sasvim sigurno hvata panika od pomisli da su građani spremni da se bore na protestima za svoja prava, jer zna da na kraju građani pobeđuju. I pored toga što u potpunosti podržavam građanske proteste, ovaj režim, kao i Miloševića, moramo pobediti na izborima - izričit je Kostreš.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineOdbori LSV | Nedelja, 07. 08. 2022. | Komentara: 0

LSV: Zašto avioni nisu gasili požar na Vršačkom bregu?

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od vlasti da u najkraćem mogućem roku obaveste javnost o uzrocima požara koji je juče popodne zahtvatio Vršački breg.
Izjave | Subota, 06. 08. 2022. | Komentara: 0

Proruska struja u Srbiji želi da Crna Gora nestane

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je potpisivanje Temeljnog ugovora između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve udaljavanje od procesa evropskih integracija po standardima srpske agenture.
Saopštenja | Petak, 05. 08. 2022. | Komentara: 0

Marton (LSV): Srbija i Hrvatska da zaborave ratove i grade bolju budućnost za svoje građane

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od najviših državnih vlasti Srbije i Hrvatske da prestanu sa suparničkom i ratničkom retorikom i okrenu se rešavanju problema svojih građana.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook