Vulin ne razume da političari treba da rade u interesu građana, a ne vođe

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 07. 12. 2021. | Komentara: 0

Vulin ne razume da političari treba da rade u interesu građana, a ne vođe

Novi Sad, 07. decembar 2021 - Upitan da prokomentariše dogovor koji je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin napravio u Moskvi o sprečavanju „obojenih revolucija“, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže da se od njega ništa pametno i nije moglo očekivati.

LSV

Naime, na sastanku Aleksandra Vulina i sekretara Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaja Patruševa istaknuto je da su „obojene revolucije“ postale već tradicionalni instrument politike određenih centara moći i zemalja koje imaju za cilj narušavanje državnosti i gubitak suvereniteta. Kako je rečeno, sve pod izgovorom demokratizacije. Vulin i Petrušev konstatovali su i da se slobodne zemlje moraju tome odupreti.

- Ovakav stav na najbolji način pokazuje s jedne strane koliko on ne razume da građani, ukoliko nemaju institucije koje reprezentuju njihove stavove, imaju pravo da svoje nezadovoljstvo izraze na građanskim protestima, a s druge strane koliko ga i ne interesuje ništa drugo osim očuvanja gole vlasti i privilegija - ističe Kostreš u izjavi za list Danas.

On kaže i da je u takvim okolnostima saradnja sa Rusima sasvim prirodna, jer je to isti, nakaradni, pogled na društvo i demokratiju. 

- Dakle, iz njihove vizure građani treba da budu podanici, jer Vulin i slični njemu ne razumeju da političari treba da rade u interesu građana, a ne u korist vođe. Njega sasvim sigurno hvata panika od pomisli da su građani spremni da se bore na protestima za svoja prava, jer zna da na kraju građani pobeđuju. I pored toga što u potpunosti podržavam građanske proteste, ovaj režim, kao i Miloševića, moramo pobediti na izborima - izričit je Kostreš.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineIzjave | Ponedeljak, 17. 01. 2022. | Komentara: 0

Marton: Referendumski procesi u Srbiji bez transparentnosti

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da svaki referendumski proces u Srbiji ima ozbiljan deficit transparentnosti. 

Odbori LSV | Petak, 14. 01. 2022. | Komentara: 0

Beogradu metro, a pruge u Vojvodini na doboš

Liga socijaldemokrata Vojvodine, kao i svi građani Vojvodine, izražavaju veliko nezadovojstvo zbog informacija da je „Infrastruktura železnice Srbije“ ponudila  na aukcijsku prodaju šine, stari kolosečni pribor i skretnice koje se nalaze na 15 železničkih pruga, uglavnom u Banatu i Bačkoj. Na taj način će u zaborav otići neke od njih, poput pruge Sečanj - Jaša Tomić i Zrenjanin - Vršac.
Saopštenja | Sreda, 12. 01. 2022. | Komentara: 0

Premijerka Brnabić da se izjasni o navodima koji optužuju Vulina

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predsednice Vlade Srbije da se izjasni o navodima koji optužuju ministra policije Aleksandra Vulina da je ruskim službama predao poverljive podatke o aktivnostima ruskih opozicionara u Beogradu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook