Zar u Vojvodini ili Nišu nema porodica kojima je potrebna pomoć?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 20. 06. 2024. | Komentara: 0

Zar u Vojvodini ili Nišu nema porodica kojima je potrebna pomoć?

Novi Sad, 20. jun 2024 - Vest da je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju opredelilo 10 miliona dinara za tri projekta lokalnih samouprava iz Republike Srpske samo je još jedan u nizu primera izostanka bilo kakve strategije za rešavanje demografskih problema u Srbiji.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podseća ministarku Milicu Đurđević Stamenkovski da je ona ministarka u Srbiji, a ne u Bosni i Hercegovini ili nekom njenom entitetu.

Zar u Vojvodini ili, na primer, u Nišu nema projekata koje treba finansirati? Nema li porodica kojima treba pomoći? Deteta sa sela koje treba iškolovati?

Da li je ministarka nekada posetila neko od sela u Banatu? Ili Južnoj Srbiji?

Da je bila, shvatila bi katastrofalne razmere nestanka stanovništva u tim krajevima.

Sela nam postaju starački domovi iz kojih je sve mlado i radno sposobno pobeglo.

Verovatno ministarka nije upoznata ni sa pojmom decentralizacije, jer da jeste ne bi sedela u Vladi koja centralizuje 90% javnih finansija Srbije, i masovno ulaže samo u grad Beograd, a sela i manji gradovi su osuđeni na nestanak.

Populaciona politika se ne vodi demagoški i populistički.

Nažalost, sve što radi ova vlast, pa i ministarka Đurđević Stamenkovski, za cilj ima samo marketinško „pumpanje“ mišića.

Demografska slika Srbije će se popraviti samo ako naša zemlja krene put evropskih integracija i pridruži se porodici modernih naroda.

Samo jasna proevropska politika će moći da garantuje ostanak mladih ljudi u Srbiji.

Populističke i demagoške mere neće pomoći ni Srbiji, ni Bosni i Hercegovini.

Marija Miljkov
članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANIIzjave | Ponedeljak, 15. 07. 2024. | Komentara: 0

Projekat Jadar i rudarenje litijuma Rio Tinta nastavljeni u tajnosti

Komentarišući pomalo nezainteresovani osvrt Aleksandra Vučića na odluku Ustavnog suda, iako je danima bio najveći lobista Rio Tinta, član Predsedništva LSV – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da se predsednik Srbije, kao i uvek, krije iza drugih.

Saopštenja | Nedelja, 14. 07. 2024. | Komentara: 0

Puno je posla pred nama. Pobedićemo nasilničku i nedemokratsku vlast!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI danas obeležava 34. godišnjicu osnivanja. Jula 1990. godine, u danima narastajućeg nacionalističkog ludila, grupa Vojvođana formirala je političku partiju koja je od početka svog delovanja nastupala  sa snažnih antinacionalističkih i antiratnih pozicija.
Izjave | Subota, 13. 07. 2024. | Komentara: 0

Vučić izmišlja neprijatelje, atentate, ličnu ugroženost ili ugroženost svoje porodice...

Aleksandar Olenik, advokat i član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da region želi uništenje Srbije, kaže da su „svi nacionalisti i agresori uvek izmišljali protivnike, ugroženost naroda ili moguće napade drugih država".ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook