Zaštititi standard građana Zrenjanina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 06. 06. 2013. | Komentara: 0

Zaštititi standard građana Zrenjanina

ZRENJANIN – Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu apelovala je danas na gradske funkcionere da zaštite građane i građanke od zakonske regulative kojom će Zrenjaninu biti oduzeti prihodi, koji će se ubuduće slivati u republičku kasu.
LSVTakođe, upozoreno je i da će, ukoliko ne zaštite grad za koji su odgovorni, posledice po standard života u njemu biti katastrofalne.
Istovremeno, GrO LSV Zrenjanin podseća da je na današnji dan pre 244 godine, 6. juna 1769. godine, taj grad primio Carsku Povelju, kojom je znatno uznapredovao i izdigao se u rang Slobodnog trgovišta. Ovom poveljom Bečkerek prestaje da bude komorski posed i dobija status trgovišta, pa samim tim stanovnici postaju slobodni građani.
– Posle dobijanja Carske Povelje naš grad beleži značajan napredak. Broj stanovnika se povećava, razvijaju se trgovina i zanatstvo, a započinje i industralizacija. Formiranjem gradskog Senata započinje i era parlamentarizma u Zrenjaninu. Ovim datumom počinje moderno doba u srcu Banata – navodi se u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.  
Zrenjaninski ligaši i ligašice pozvali su gradske čelnike da, u trenutku kada je nezaposlenost u Zrenjaninu porasla za tri meseca za 4,2 odsto, kada je blokirano 13,94 odsto računa preduzeća i preduzetnika, a ukupan iznos blokade iznosi 2.674 miliona dinara, po ugledu na prošlost omoguće građanima i građankama Zrenjanina dostojanstven život i put ka lepšoj budućnosti.
– Zrenjaninci i Zrenjaninke nisu zaslužili ovako poražavajuće nizak standard života, veliku nezaposlenost, uništene firme, devastirane zgrade i zbog toga upozoravamo one koji vode grad da je opredeljenost ka evropskim integracijama i investicijama u privredu najbolji način da se popravi kvalitet života u Zrenjaninu – zaključuju u svom saopštenju zrenjninski ligaši.

(BILSV, 06. 06. 2013.)



Saopštenja | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Poziv građankama da obave preventivne preglede

NOVI SAD - Međunarodni Dan ženskog zdravlja dočekujemo sa podatkom da svake godine oko 4.000 žena u Srbiji oboli od raka dojke, 1.500 od raka debelog creva i 1.400 od raka grlića materice. Prema nekim podacima, od raka grlića materice čak svaki dan obole tri, a umre jedna žena.
Iz medija | Subota, 28. 05. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Pronaći i mrežu Mladićevih saradnika

BEOGRAD - Hapšenje Ratka Mladića jeste veliki korak napred ka Evropskoj uniji, ali Mladića je trebalo uhapsiti zato što je on zločinac, a ne zato što je to uslov EU, ocenio je danas lider LSV Nenad Čanak gostujući na TV B92. Kako je naveo, sada je veoma bitno pronaći čitavu mreža saradnika, jer ne veruje da se Mladić krio sam.
Izjave | Subota, 28. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Hapšenje Mladića može dati i odgovor na pitanje zašto su ubijeni gardisti

NOVI SAD - Sinoć smo bili u prilici da još jednom vidimo kako se zločini i zločinci zaklanjaju iza lažnog patriotizma i kako se pod raznoraznim izgovorima ruši grad " izjavila je na današnjoj konferenciji za novinare portparolka LSV Aleksandra Jerkov komentarišući nerede koje su sinoć u Novom Sadu izazvali mladići okupljeni na navodnom protestu povodom hapšenja haškog optuženika Ratka Mladića.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook