Zašto opština Šid finansira osuđenog ratnog zločinca?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 04. 05. 2022. | Komentara: 0

Zašto opština Šid finansira osuđenog ratnog zločinca?

Novi Sad, 04. maj 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva lokalne vlasti u Šidu da prekinu finansiranje udruženja građana koja su osnovali osuđeni ratni zločinci.

LSV

Ovih dana je objavljena informacija da je „Četnički pokret Sokolovi“, čiji je jedan od zastupnika Miloš Stanimirović, koji je 2012. osuđen na deset godina zatvora zbog ratnih zločina u selu Tovarnik, dobio finansijska sredstva od opštine Šid.

Ovakve odluke šidskih vlasti su sramotne i ne doprinose stvaranju modernog i zdravog društva u kojem postoji vladavina prava.

Ratni zločinci paradiraju po našim medijima, sede u političkim institucijama, a organi vlasti finansiraju rad njihovih organizacija.

LSV insistira da se sa ovakvom politikom prestane.

Ratnim zločincima je mesto na smetlištu istorije!

Odbornica 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
u SO Šid
Dejana Đurđević



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook