Zatražiti izručenje Mirjane Marković od Ruske Federacije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 06. 02. 2018. | Komentara: 0

Zatražiti izručenje Mirjane Marković od Ruske Federacije

Novi Sad, 06. februar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne organe da konačno zatraže izručenje Mirjane Marković koja je pre petnaest godina napustila zemlju i sakrila se u Ruskoj Federaciji.

LSV

Posebno je interesantno i kako je uopšte moguće da prijateljska zemlja kao što je Ruska Federacija 2008. godine pruži azil i Marku Miloševiću i Mirjani Marković, za kojom je naša država raspisala Interpolovu poternicu.

To pitanje je ruskim zvaničnicima trebalo da postave sve vlade u proteklih deset godina.

Pozivamo Vladu Republike Srbije na čelu sa premijerkom Anom Brnabić da to i učini.

Izručenje Mirjane Marković bi u mnogome pomoglo da se rasvetli politička pozadina ubistva Slavka Ćuruvije i Ivana Stambolića, pokušaji atentata na Vuka Draškovića i mnoga druga politička ubistva i progona političkih protivnika. Takođe, sigurno bi nadležnim organima puno toga mogla da kaže i o iznošenju novca iz zemllje, švercu cigareta, ratovima i paravojskama, pljačkama društvene imovine, hiperinflaciji i mnogim izbornim manipulacijama.

Upravo ovih dana, 2 i 3. februara, navršila se 21 godina od razbijanja demonstracija građana Beograda protiv izborne krađe koju je organizovala vlast njenog muža i nje lično. Podsetimo, policijske snage su grubo nasrnule na demonstrante na Brankovom mostu, zbog čega je 29 ljudi zatražilo pomoć u Urgentnom centru,  a građani su na minus šest stepeni Celzijusa polivani ledenom vodom.

„Zar je trebalo da ih polivaju toplom vodom?”, pitao je tadašnji miljenik Mirjane Marković i perjanica JUL-a, a današnji ministar odbrane Alekandar Vulin, koji se za to nikada nije izvinio.

Zahtevom za izručenje, bila bi otklonjena najpre nepravda da Mirjana Marković danas daje opuštene intervjue i iz luksuznog dela Moskve i nastavlja sa sejanjem zla u našoj zemlji.

Isto tako, bila bi otklonjena i svaka sumnja da je razlog za to što se posle petnaest godina mogućnost izručenja Mirjane Marković ni ne spominje upravo to što su njeni pojedini miljenici i saučesnici usled izostanka lustracije – ne samo na slobodi, nego čak  i ministri.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Saopštenja | Subota, 17. 02. 2024. | Komentara: 0

Srbija da oda počast žrtvi Alekseja Navaljnog

Stradanje lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog u Putinovom gulag  samo je još jedna slika zločinačkog i staljinističkog karaktera vlasti u Kremlju.
Odbori LSV | Petak, 16. 02. 2024. | Komentara: 0

Preskup vatromet u Novom Sadu još jedan primer bahatosti i bezobrazluka gradske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI poručuje novosadskoj gradskoj vlasti da je licemerna i da ne vodi računa o interesima građana Novog Sada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook