Žene mogu sve!

 
 
Izbori u LSV
Forum žena LSV | Subota, 25. 06. 2011. | Komentara: 0

Žene mogu sve!

NOVI SAD - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad organizovao je danas kod Riblje pijace u Novom sadu akciju "Žene mogu sve", kako bi građane podsetio na položaj žena u Novom Sadu i Vojvodini.

Žene mogu sve!

Ovom prilikom skupljani su i potpisi podrške za inicijativu Foruma žena za poboljšanjem položaja žena i njihovih prava u današnjem, modernom, demokratskom društvu. Povod za održavanje akcije bila je konstantna borba žena za radna prava, za jednako vrednovanje žena i muškaraca, za zapošljavanje bez odricanja materinstva, za prilagođavanje radnog vremena žena kako bi mogle uskladiti porodične i poslovne obaveze. Kako je istakla predsednica Foruma žena Baršonj Golubović, od ukupnog broja nezaposlenih, 52,69 odsto su žene.

- Od ukupnog broja lica na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, više od 12 meseci na posao čeka preko 480 000 lica, od čega je oko 55odsto žena. Najviše žena je u starosnoj dobi od 25 do 29 godina " oko 14 odsto, zatim od 30 do 34 godine , pa potom od 50 do 59 godina - navela je Golubovićka. Ona je navela i da se Liga socijaldemokrata Vojvodine i Forum žena zalažu za ravnopravnost u svakom obliku i na svakom nivou i zato je i napravljena ova akcija, koja je tu da podseti da žena ima svoje mesto u društvu i da zaslužuje i još bolje. Podsetimo, na inicijativu LSV usvojen je amandman na Zakon o izboru narodnih poslanika, koji predviđa da svaki treći kandidat na izbornoj listi bude žena što omogućiti da u parlamentu bude obezbeđeno prisustvo 30 odsto žena, a juče je na sednici Skupštine Grada u rebelans budžeta inkorporirana incijativa LSV i Foruma žena da se trudnicama naknada za porodiljsko odsustvo poveća sa 65 na 100 odsto.

(BILSV, 25.06.2011.)
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 09. 2023. | Komentara: 0

Gradska kuća nebezbedna zona!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani poziva predstavnike zrenjaninske vlasti da pod hitno saniraju vrh kupole na gradskoj kući.
Odbori LSV | Petak, 22. 09. 2023. | Komentara: 0

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina pokrenula teme važne za Zrenjanin

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani danas su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca. Kao i do sada, lokalna vlast je ostala gluva na ove teme kao što je već 11 godina gluva na probleme običnih ljudi.
Odbori LSV | Četvrtak, 21. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Novi Sad da dobije svoj Central park u zoni ispod novog mosta

Novi Sad je dobio titulu „Evropski grad šuma 2023“ i ova vest bi služila na ponos svih građana Novog Sada kada bi je stvarnost i činjenice na terenu potvrđivale!ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook