Žene mogu sve!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Subota, 25. 06. 2011. | Komentara: 0

Žene mogu sve!

NOVI SAD - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad organizovao je danas kod Riblje pijace u Novom sadu akciju "Žene mogu sve", kako bi građane podsetio na položaj žena u Novom Sadu i Vojvodini.

Žene mogu sve!

Ovom prilikom skupljani su i potpisi podrške za inicijativu Foruma žena za poboljšanjem položaja žena i njihovih prava u današnjem, modernom, demokratskom društvu. Povod za održavanje akcije bila je konstantna borba žena za radna prava, za jednako vrednovanje žena i muškaraca, za zapošljavanje bez odricanja materinstva, za prilagođavanje radnog vremena žena kako bi mogle uskladiti porodične i poslovne obaveze. Kako je istakla predsednica Foruma žena Baršonj Golubović, od ukupnog broja nezaposlenih, 52,69 odsto su žene.

- Od ukupnog broja lica na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, više od 12 meseci na posao čeka preko 480 000 lica, od čega je oko 55odsto žena. Najviše žena je u starosnoj dobi od 25 do 29 godina " oko 14 odsto, zatim od 30 do 34 godine , pa potom od 50 do 59 godina - navela je Golubovićka. Ona je navela i da se Liga socijaldemokrata Vojvodine i Forum žena zalažu za ravnopravnost u svakom obliku i na svakom nivou i zato je i napravljena ova akcija, koja je tu da podseti da žena ima svoje mesto u društvu i da zaslužuje i još bolje. Podsetimo, na inicijativu LSV usvojen je amandman na Zakon o izboru narodnih poslanika, koji predviđa da svaki treći kandidat na izbornoj listi bude žena što omogućiti da u parlamentu bude obezbeđeno prisustvo 30 odsto žena, a juče je na sednici Skupštine Grada u rebelans budžeta inkorporirana incijativa LSV i Foruma žena da se trudnicama naknada za porodiljsko odsustvo poveća sa 65 na 100 odsto.

(BILSV, 25.06.2011.)




Događaji | Sreda, 05. 10. 2011. | Komentara: 0

Čanak sa gostima iz Nemačke

NOVI SAD - Predsednik LSV Nenad Čanak održao je danas, u prostorijama LSV u Novom Sadu, predavanje učesnicima studijskog putovanja pod nazivom "Srbija - zemlja u tranziciji". Čanak je gostima iz Nemačke, među kojima je bilo profesora, studenata, novinara i drugih, u zanimljivom izlaganju približio političku situaciju u Vojvodini, Srbiji pa i u čitavom regionu.
Izjave | Sreda, 05. 10. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Izaći na izbore, da drugi ne odluče umesto vas

BEOGRAD - Komentarišući izjavu Rasima Ljajića da će na narednim izborima pobediti „stranka apstinenata", portparolka LSV Aleksandra Jerkov, koja je i poslanica i zamenica šefa poslaničke grupe ZES u Narodnoj skupštini, u kojoj su i četiri poslanika Ljajićeve stranke, rekla je danas za Politiku da ne misli da je u ovom trenutku mnogo više onih koji neće izaći na izbore.
Izjave | Sreda, 05. 10. 2011. | Komentara: 0

Država bolećiva prema huliganskim grupama

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak govorio je sinoć u emisiji Politbiro, na RTV 1 o zabrani Parade ponosa, zamerivši pri tom na bolećivom stavu države prema huliganskim grupama. Čanak je upozorio da su te huliganske grupe potpuno jasno identifikovane, te da su presvučene u razne sportske i klerikalne dresove koji ih čine nedodorljivim.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook