Zrenjanin na rubu istrebljenja i nestanka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 10. 01. 2023. | Komentara: 0

Zrenjanin na rubu istrebljenja i nestanka

Zrenjanin, 10. januar - Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava na katastrofalno stanje u koje je nestručna i bahata gradska vlast dovela Zrenjanin.

LSV

Naime, ne samo što je prosečna plata Zrenjaninaca manja i od republičkog i od pokrajinskog proseka, a prosečna zarada oko 30.000 dinara manja od prosečne zarade Beograđana, nego je potpuno paradoksalno da se takav Zrenjanin nalazi među pet najskupljih gradova za život u Srbiji. 

Izgradnja autoputa prema Novom Sadu i Beogradu, koji je daleke 2014. godine najavljen kao “šnel štrase”, a 2017. godine kao autoput, a koji bi doprineo ekonomskom osnaživanju grada, još uvek nije ni započet.

Kao da više nikome nije vest to što Zrenjanin nema ispravnu pijaću vodu već 19 godina, a u pogledu kvaliteta vazduha spada u kategoriju prekomerno zagađenih gradova.

Onda ne treba da nas čudi što Zrenjanin prema prvim podacima završenog popisa ima 16.800 stanovnika manje u odnosu na broj iz popisa 2011. godine. Dakle, Zrenjanin je za deset godina izgubio stanovnika koliko broji cela opština Žitište.

Zrenjanin je bio grad za ponos, danas je devastiran i siromašan, a ljudi, posebno mladi, odlaze iz njega.

Ovo nije rezultat nekakve katastrofe, ili prirodnih tokova, za ovakav Zrenjanin odgovorni su oni koji rukovode gradom bez ikakve ideje o opštem dobru, o kvalitetu života Zrenjaninaca. Pitanje je koliko još dugo Zrenjaninci mogu ovako da žive i šta će ostati od našeg grada nakon vladavine nesposobnih i nesavesnih.

Dejan Čapo
odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook