Zrenjaninska vlast kriva što su plate u Zrenjaninu niže od republičkog i pokrajinskog proseka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 02. 08. 2023. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast kriva što su plate u Zrenjaninu niže od republičkog i pokrajinskog proseka

Zrenjanin, 2. avgust 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani poručuje da su predstavnici zrenjaninske vlasti odgovorni za to što se u Zrenjaninu živi loše, čak ispod proseka pokrajine i republike.

LSV

Naime, novi podaci pokazuju da se Zrenjanin i dalje nalazi ispod republičkog i pokrajinskog proseka kada su u pitanju prosečne zarade. Ovo nas ni malo ne čudi, jer svakodnevno vidimo da su predstavnici zrenjaninske vlasti nesposobni da bilo šta urade u gradu, ali isto tako da obezbede novac iz pokrajinske ili republičke kase, a da ne pričamo o privlačenju investicija ili međunarodnih fondova.

Ono što dodatno soli našu zrenjaninsku ranu je činjenica da se Zrenjanin nalazi među pet najskupljih gradova za život.

Iako zaslužujemo da živimo kao normalan svet, mi, zahvaljujući nesposobnoj i nestručnoj vlasti, živimo u zanemarenom i zapuštenom gradu, bez ispravne pijaće vode, prekomerno zagađenog vazduha, oronule putne i svake druge infrastrukture.

Posledica svega toga je da Zrenjanin prema podacima završenog popisa ima 16.800 stanovnika manje u odnosu na broj iz popisa 2011. godine. Dakle, Zrenjanin je za deset godina izgubio stanovnika koliko broji cela opština Žitište.

Osnovni problem je što su oni koji donose odluke operisani od osećaja odgovornosti, nemaju nameru da rade u interesu građana, već su vođeni nekim drugim, pojedinačnim interesima.

Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani poručuju da Zrenjaninci nisu građani drugog reda i nećemo dozvoliti da se tako tretiraju! Zrenjaninci više ne pristaju da budu taoci nerada i nesposobnosti gradskih čelnika.

 
Odbornička grupa LSV – Vojvođani
u Skupštini grada ZrenjaninaIzjave | Subota, 02. 12. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti tema ovih izbora. Sačuvaćemo vojvođanski način života

Koalicija VOJVOĐANI – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš insistira na decentralizaciji i da se pokrajini vrate nadležnosti, kazao je kandidat za pokrajinskog poslanika Aleksandar Marton.
Saopštenja | Petak, 01. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš poručuje Vesiću: Vratićemo osmeh na lice Vojvodini

Brzu saobraćajnicu koja bi trebala da povezuje zapad Bačke i istok Banata, naprednjačka vlast preko noći je od „osmeha Vojvodine“ prekrstila u „osmeh Srbije“
Izjave | Sreda, 29. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvođani se bore za bolju i bogatiju Vojvodinu

Resetovanje Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani je deo procesa smene generacija, a mladi i obrazovani ljudi, koji nameću svoje ideje, preuzeli su stranku. Ta obnovljena Liga treba da pošalje poruku da se mi borimo za bolju i bogatiju Vojvodinu, rekao je za Radio-televiziju Vojvodine predsednik LSV-Vojvođani Bojan Kostreš.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook