Zrenjaninske plate i dalje padaju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 30. 08. 2016. | Komentara: 0

Zrenjaninske plate i dalje padaju

ZRENJANIN – Prema poslednjem izveštaju Regionalne privredne komore Srednjobanatskog okruga, zarade po zaposlenom u gradu Zrenjaninu za jun mesec 2016.godine iznose 60.534 dinara bruto, a neto isplaćena zarada iznosi 43.930 dinara, što je za 5,4 procenta ispod republičkog proseka, upozorio je danas redsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Predrag Perkić.

 LSV

On je na konferenciji za novinare ocenio da to dokazuje da se trend opadanja prosečne zarade u Zrenjaninu nastavlja.

– Imajući u vidu i da nisu rešeni problemi sa vodosnabdevanjem, izgradnjom obilaznice, da se nastavlja odlazak mladih u veće gradove i inostranstvo, da je socijalna situacija u Zrenjaninu loša, da se ne rešavaju nagomilani problemi, odbornička grupa LSV u Skupštini grada će ponovo zatražiti promenu poslovnika i uvođenje mogućnosti održavanja tematskih skupštinskih sednica. Time želimo da ponovimo nameru da skupštini vratimo izgubljeni kapacitet odlučivanja i da aktivno uključimo stručnu i širu javnost u procese donošenja i sprovodjenja odluka lokalnog parlamenta – istakao je Perkić.
(BILSv, 30. 08. 2016)




Izjave | Subota, 30. 04. 2011. | Komentara: 0

Neophodan uslov za status kandidata i razvoj Srbije

NOVI SAD - Radna grupa za izradu zakona koji se tiče imovine i prihoda AP Vojvodine trebalo bi da u toku naredne sedmice ima prvi sastanak, na kome će i praktično krenuti s radom. Bojan Kostreš, predsednik radne grupe i zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine, objašnjava za Danas da je reč o zakonu o javnoj svojini Republike Srbije, u okviru kojeg će biti delovi posvećeni Pokrajini.
Iz medija | Subota, 30. 04. 2011. | Komentara: 0

Anulirati posledice Miloševićevog puča iz 1988.

NOVI SAD - Članovi novoformirane devetočlane Radne grupe za donošenje zakona o svojini Republike Srbije dobili su zadatak da, do kraja praznika, prouče nekoliko već pripremljenih dokumenata u vezi sa vraćanjem imovine pokrajini i lokalnim samoupravama i da na prvi sledeći sastanak dođu sa pripremljenim predlozima, najavio je u intervjuu za "Politiku" predsednik te radne grupe Bojan Kostreš.
Odbori LSV | Petak, 29. 04. 2011. | Komentara: 0

Da Zrenjanin ponovo postane industrijski centar

ZRENJANIN - Aktivistkinje i aktivisti Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovali su akciju povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada, tokom koje je, u centru grada, na Bagljašu i u MZ "Dositej Obradović" ukazano na to da je veliki broj ljudi u prethodnom periodu ostao bez posla i na potrebu da taj grad ponovo postane regionalni industrijski centar u modernoj evropskoj Vojvodini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook