Huškačka retorika Vuka Jeremića opasna za Srbiju i region

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 05. 08. 2019. | Komentara: 0

Huškačka retorika Vuka Jeremića opasna za Srbiju i region

Novi Sad, 5. avgust 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine osuđuje najnovije huškačke i ultranacionalističke izjave jednog od lidera Saveza za Srbiju Vuka Jeremića. Pogubna je Jeremićeva retorika koja, bez trunke pijeteta, koristi i zloupotrebljava Jasenovac i njegove žrtve, a sve u svrhu unutarstranačke borbe u Srbiji. Kao dosledna antifašistička stranka, LSV neće dozvoliti Jeremiću ili bilo kome drugome da banalizuje i zloupotrebljava nevine žrtve fašističkog terora. 

LSV

Pošto je sveden na nivo statističke greške u istraživanjima javnog mnjenja, Jeremić veruje da će govorom mržnje prema susednima narodima, Crnogorcima, Hrvatima, Albancima uspeti da ugrabi neki politički poen.

Posebno je moralno neprihvatljivo Jeremićevo takmičenje sa vladajućom partijom u nacionalizmu i uzavreloj retorici. Takvim svojim istupima, koji su duboko antievropski, koji šire mržnju i neprijateljstvo prema susedima, a Srbiju dodatno izoluju i udaljavaju od Evrope, Jeremić pokazuje svu ispraznost samoproklamovane „prave opozicije“, koja ne nudi nikakvu alternativu, već se takmiči sa naprednjacima u nacionalističkim konceptima.


Član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Milivoj Bešlin




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook