Vlada Beogradu daje milione, a ostalim gradovima i opštinama deli nagradu od 87.000 evra ukupno

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 04. 01. 2020. | Komentara: 0

Vlada Beogradu daje milione, a ostalim gradovima i opštinama deli nagradu od 87.000 evra ukupno

Novi Sad, 04. januar 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nagrada koju je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pripremilo za uspešne gradova i opština samo još jedan primer lošeg odnosa državnih vlasti prema svim sredinama u našoj zemlji koje nisu grad Beograd.

LSV

Ministarstvo je za ovu nagradnu igru predvidelo i nagradni fond od 10 miliona dinara ili 87 hiljada evra.

Ministar Branko Ružić istakao je da će se „ovom nagradom podstaći lokalne samouprave da budu još bolje i da pruže što kvalitetnije usluge“. 

Nažalost, već sam iznos nagrade pokazuje veliku neozbiljnost prema pitanju rešavanja brojnih problema lokalnih samouprava. 

Umesto što funkcioneri republičke Vlade na ovaj način zabavljaju javnost, mnogo bolje bi bilo da saberu koliko je sredstava samo u 2019. godini izdvojeno za finansiranje grada Beograda. 

Skupština grada Beograda je u decembru usvojila budžet koji je duplo veći od vojvođanskog. 

Sam budžet za 2020. godinu funkcioneri prestonice nazvali su „rekordnim“. Bez obzira na tu rekordnost, Beograd je u toku 2018. i 2019. godine niz puta pomagan iz republičkog budžeta.  Dotacije su bile mnogo više u odnosu na iznos koji sada pominje ministar Branko Ružić kao „nagradu“ gradovima i opštinama. 

Pomenućemo i beogradsku gondolu, čija izgradnja košta 18,2 miliona evra ili 210 iznosa „nagrade“ lokalnim samoupravama. Cena izgradnje metroa, koji je proglašen za državni projekat, može se samo nagađati, ali je jasno da je ogromna. 

LSV postavlja pitanje na kojoj nagradnoj igri je grad Beograd dobio pomoć iz budžetske rezerve Vlade Srbije. Ili, kada je Beograd na lutriji dobio izgradnju gondole? 
Odgovor očekuju građani svih lokalnih samouprava u našoj zemlji. 

Možda će taj odgovor i odgonetnuti zašto je samo jedan grad u Srbiji povlašten, a ostali stoje u redu za šačicu dinara koju Vlada deli na lažnoj tomboli.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar MartonSaopštenja | Četvrtak, 23. 01. 2020. | Komentara: 0

Pokrajinskoj vlasti Vojvodina utešna nagrada dok čekaju beogradske funkcije

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je da uprkos obećanjima, pokrajinski premijer nije uradio ništa. On je na tribini Vojvođanskog fronta rekao da je sadašnja pokrajinska vlast mnogo šta obećavala, a nije uradila ništa jer je njima Vojvodina utešna nagrada dok čekaju mesto u Beogradu.
Događaji | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Zakon o arhivskoj građi centralizuje arhive

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazic rekla je da se na Zakon o arhivskoj građi čekalo od 1994. godine, ali da se u njemu vidi tendencija centralizacije arhiva. Prema njenim rečima, to za LSV nije prihvatljivo, pogotovo što na teritoriji AP Vojvodine postoje nacionalne zajednice kojima treba pružiti mogućnost da brinu o svojim arhivama.
Odbori LSV | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Ni posle tri nedelje ne znamo ko su fašisti koji su uvredili žrtve racije

Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Kravićem, danas je tradicionalno položila venac kod Spomenika žrtvama racije „Porodica“.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook