Prvo pale zastave, slike i knjige, a onda prelaze na ljude i kuće. Država da zaustavi ekstremiste!

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 05. 01. 2020. | Komentara: 0

Prvo pale zastave, slike i knjige, a onda prelaze na ljude i kuće. Država da zaustavi ekstremiste!

Novi Sad, 05. januar 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne organe Republike Srbije da u što kraćem roku privedu pravdi vinovnike incidenta koji se dogodio u subotu popodne u Zrenjaninu tokom održavanja skupa koji su organizatori nazvali „Mitingom podrške Srbima u Crnoj Gori“. 

LSV

U toku ovog skupa zapaljena je fotografija predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, nošene su i uzvikivane parole šovinističke i rasističke sadržine. 

Posle paljenja zastave Crne Gore pred ambasadom ove države u Beogradu, najnoviji incident samo je još jedan dokaz da nacionalističke i ekstremno desne grupacije slobodno deluje i da otvoreno krše Ustav i zakone naše zemlje. 

Ratno ludilo devedesetih godina pokazalo je da posle paljenja zastava, knjiga i fotografija na red dolaze kuće, sela, gradovi. Mir ustupa mesto ratu. Započinje spirala nasilja praćena masovnim zločinima.  

Tražimo da država Srbija pod hitno spreči delovanje ekstremista i sankcioniše počinioce krivičnih dela u Beogradu i Zrenjaninu. Ćutanje države, koje najčešće znači odobravanje, bilo bi opasnije od ludila ekstremista koji pale fotografije i zastave. 

Pozivamo i predstavnike dela vlasti i samozvane „prave opozicije“ da obuzdaju svoju huškačku retoriku i svakodnevni govor mržnje prema Crnoj Gori. U vremenima kriza uvek iznova se pokazuje kako Srbiji nedostaje prava evropska alternativa. 

Takmičenje dela vlasti i SzS-a u govoru mržnje prema susedima nepobitno pokazuje da je reč o dve strane iste medalje.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak
Saopštenja | Četvrtak, 23. 01. 2020. | Komentara: 0

Pokrajinskoj vlasti Vojvodina utešna nagrada dok čekaju beogradske funkcije

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je da uprkos obećanjima, pokrajinski premijer nije uradio ništa. On je na tribini Vojvođanskog fronta rekao da je sadašnja pokrajinska vlast mnogo šta obećavala, a nije uradila ništa jer je njima Vojvodina utešna nagrada dok čekaju mesto u Beogradu.
Događaji | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Zakon o arhivskoj građi centralizuje arhive

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazic rekla je da se na Zakon o arhivskoj građi čekalo od 1994. godine, ali da se u njemu vidi tendencija centralizacije arhiva. Prema njenim rečima, to za LSV nije prihvatljivo, pogotovo što na teritoriji AP Vojvodine postoje nacionalne zajednice kojima treba pružiti mogućnost da brinu o svojim arhivama.
Odbori LSV | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Ni posle tri nedelje ne znamo ko su fašisti koji su uvredili žrtve racije

Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Kravićem, danas je tradicionalno položila venac kod Spomenika žrtvama racije „Porodica“.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook