Prvo pale zastave, slike i knjige, a onda prelaze na ljude i kuće. Država da zaustavi ekstremiste!

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 05. 01. 2020. | Komentara: 0

Prvo pale zastave, slike i knjige, a onda prelaze na ljude i kuće. Država da zaustavi ekstremiste!

Novi Sad, 05. januar 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne organe Republike Srbije da u što kraćem roku privedu pravdi vinovnike incidenta koji se dogodio u subotu popodne u Zrenjaninu tokom održavanja skupa koji su organizatori nazvali „Mitingom podrške Srbima u Crnoj Gori“. 

LSV

U toku ovog skupa zapaljena je fotografija predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, nošene su i uzvikivane parole šovinističke i rasističke sadržine. 

Posle paljenja zastave Crne Gore pred ambasadom ove države u Beogradu, najnoviji incident samo je još jedan dokaz da nacionalističke i ekstremno desne grupacije slobodno deluje i da otvoreno krše Ustav i zakone naše zemlje. 

Ratno ludilo devedesetih godina pokazalo je da posle paljenja zastava, knjiga i fotografija na red dolaze kuće, sela, gradovi. Mir ustupa mesto ratu. Započinje spirala nasilja praćena masovnim zločinima.  

Tražimo da država Srbija pod hitno spreči delovanje ekstremista i sankcioniše počinioce krivičnih dela u Beogradu i Zrenjaninu. Ćutanje države, koje najčešće znači odobravanje, bilo bi opasnije od ludila ekstremista koji pale fotografije i zastave. 

Pozivamo i predstavnike dela vlasti i samozvane „prave opozicije“ da obuzdaju svoju huškačku retoriku i svakodnevni govor mržnje prema Crnoj Gori. U vremenima kriza uvek iznova se pokazuje kako Srbiji nedostaje prava evropska alternativa. 

Takmičenje dela vlasti i SzS-a u govoru mržnje prema susedima nepobitno pokazuje da je reč o dve strane iste medalje.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak
Odbori LSV | Četvrtak, 13. 08. 2020. | Komentara: 0

LSV TRAŽI ZATVARANJE KAFILERIJE U ZRENJANINU

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina na konstitutivnoj sednici, koja je zakazana za 21. avgust, zatražiće zatvaranje kafilerije "Prekon".

Saopštenja | Nedelja, 09. 08. 2020. | Komentara: 0

LSV pita vladu šta je sa ledolomcima u Srbiji

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić dokle se stiglo sa rešavanjem problema nedostatka ledolomaca na našim rekama.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook