Marton pitao Anu Brnabić hoće li smeniti Dačića

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 06. 01. 2020. | Komentara: 0

Marton pitao Anu Brnabić hoće li smeniti Dačića

Novi Sad, 06. januar 2020 - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton upitao je danas predsednicu Vlade Republike Srbije Anu Brnabić da li je njen kabinet raštimovan orkestar i da li se ona u njemu pita za nešto.

LSV

Marton je na svom Twitter nalogu upitao premijerku Brnabić šta misli o nacionalističkim izjavama o građanima Srbije crnogorske nacionalnosti koje je prethodnih dana dao ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić. Brnabićevu je upitao i hoće li zbog toga smeniti Dačića. 

Portparol LSV se osvrnuo i na izjavu ministra odbrane Aleksandra Vulina koji je juče pomenuo „preispitivanje evropskog puta Srbije“.

Do ovog trenutka predsednica Vlade Srbije nije dala odgovor ni na jedno pitanje koje  joj je portparol LSV Aleksandar Marton postavio.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Četvrtak, 23. 01. 2020. | Komentara: 0

Pokrajinskoj vlasti Vojvodina utešna nagrada dok čekaju beogradske funkcije

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je da uprkos obećanjima, pokrajinski premijer nije uradio ništa. On je na tribini Vojvođanskog fronta rekao da je sadašnja pokrajinska vlast mnogo šta obećavala, a nije uradila ništa jer je njima Vojvodina utešna nagrada dok čekaju mesto u Beogradu.
Događaji | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Zakon o arhivskoj građi centralizuje arhive

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazic rekla je da se na Zakon o arhivskoj građi čekalo od 1994. godine, ali da se u njemu vidi tendencija centralizacije arhiva. Prema njenim rečima, to za LSV nije prihvatljivo, pogotovo što na teritoriji AP Vojvodine postoje nacionalne zajednice kojima treba pružiti mogućnost da brinu o svojim arhivama.
Odbori LSV | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Ni posle tri nedelje ne znamo ko su fašisti koji su uvredili žrtve racije

Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Kravićem, danas je tradicionalno položila venac kod Spomenika žrtvama racije „Porodica“.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook