Novi Sad se mora obračunati sa fašistima

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 14. 01. 2020. | Komentara: 0

Novi Sad se mora obračunati sa fašistima

Novi Sad, 14. januar 2020 - Budući da ni posle dve nedelje nisu otkriveni počinioci koji su naneli neopisivu ljagu i sramotu na obrazu grada ispisivanjem fašističkih grafita kod spomenika na Keju žrtava racije, nikoga ne treba da čudi veličanje Dimitrija Ljotića, fašiste i saradnika okupatora, na zidu Filozifskog fakulteta.

LSV

Grdno se vara svako ko misli da će oni koji su u stanju da na keju, kod Spomenika žrtvama racije, ispisuju fašističke poruke, a zatim veličaju fašistu i saradnika okupatora
kakav je bio Dimitrije Ljotić - sami prestati da to rade.

Još jednom, zahtevamo hitnu reakciju i obračun sa fašistima koji noću gamižu po Novom Sadu.  

Novi Sad mora da pokaže da neće tolerisati fašiste.
Ili će se oni ohrabriti i izaći iz mraka.

Ako autori ovih grafita ne budu identifikovani i pronađeni, uskoro neće noću ispisivati „Ulica Dimitrija Ljotića“ ispod naziva Ulice Zorana Đinđića, nego će doći danju, javno, da zamene tablu.

Nije tajna da postoje političke snage koje bi ih u tome podržale.  

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad
Saopštenja | Četvrtak, 23. 01. 2020. | Komentara: 0

Pokrajinskoj vlasti Vojvodina utešna nagrada dok čekaju beogradske funkcije

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je da uprkos obećanjima, pokrajinski premijer nije uradio ništa. On je na tribini Vojvođanskog fronta rekao da je sadašnja pokrajinska vlast mnogo šta obećavala, a nije uradila ništa jer je njima Vojvodina utešna nagrada dok čekaju mesto u Beogradu.
Događaji | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Zakon o arhivskoj građi centralizuje arhive

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazic rekla je da se na Zakon o arhivskoj građi čekalo od 1994. godine, ali da se u njemu vidi tendencija centralizacije arhiva. Prema njenim rečima, to za LSV nije prihvatljivo, pogotovo što na teritoriji AP Vojvodine postoje nacionalne zajednice kojima treba pružiti mogućnost da brinu o svojim arhivama.
Odbori LSV | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Ni posle tri nedelje ne znamo ko su fašisti koji su uvredili žrtve racije

Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Kravićem, danas je tradicionalno položila venac kod Spomenika žrtvama racije „Porodica“.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook