Ko god nije spreman da se suprotstavi siledžijama, neka se ne čudi ako sutra bude žrtva

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Utorak, 11. 02. 2020. | Komentara: 0

Ko god nije spreman da se suprotstavi siledžijama, neka se ne čudi ako sutra bude žrtva

NOVI SAD / SARAJEVO – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je Vojislav Šešelj zlo koje mora da se iskoreni u korenu. On je za N1 Sarajevo rekao da gostovanje na Pinku, gde je jedan od gostiju bio i Vojislav Šešelj, pa su njih dvojica razmenili teške reči, ništa novo i da je to samo nastavak kontinuirane politike ove dvojice političara u proteklih 30 godina. 

LSV

Pred ratnim zločincima nema povlačenja

- Bila je to prilika da u lice osuđenom ratnom zločincu Šešelj dr Vojislavu kažem da to što on nije i dalje u zatvoru očigledno slabost pravosudnog sistema; da to za šta je osuđen je trebalo da bude pouka da njegovo delovanje devedesetih je bilo u krajnjoj liniji zločin protiv čovečnosti ili barem podstrekavanje na zločin protiv čovečnosti; da to sve što je činjeno devedesetih, a na kraju dovelo do genocida u Srebrenici i niza drugih užasnih zločina, jednostavno posledica politike protiv koje se nije dovoljno borilo – kazao je Čanak. 

Poručuje da se ne smemo povlačiti pred ratnim zločincima, a da se to pogotovo ne sme činiti ukoliko je taj zločinac na televiziji sa nacionalnom frekvencijom. 

- Šešelj je majstor manipulacije, majstor prodaje magle. Njegova pseudo-naučna, pseudo-pravnička priča o tome da je Haški tribunal sud za Srbe koji su platili najveću cenu ratova na teritoriji bivše Jugoslavije, je priča koja jako može da bude primamljiva, naročito za mlade ljude, koji nisu svedočili užasima devedesetih i kojima sve to deluje kao neka davna prošlost. Šešelj je zlo koje mora da se iskoreni u korenu, i to ne samo on lično, nego i svi oni koji posežu za tim lakim i naizgled jednostavnim rešenjima – ukazao je lider LSV.

Podsetio je da su članovi LSV devedesetih godina organizovano čuvali kuće ljudima hrvatske nacionalnosti po Vojvodini koje su Šešeljevi fašisti, uz blagoslov Slobodana Miloševića, izbacivali iz kuća, proterivali, bacali ljudima bombe u dvorišta... Njihovoj politici, prema njegovom mišljenju, treba stati u kraj.

- Ko god nije spreman da se suprotstavi siledžijama, neka se ne čudi ako sutra bude žrtva. Kada sam predlagao zabranu Srpske radikalne stranke, SPS-a, Jugoslovenske levice i Stranke srpskog jedinstva, lustraciju njihovih rukovodstava, raspuštanje - rekli su mi pa ne možeš praviti demokratiju raspuštanjem stranaka. Šta to znači? Da nije trebalo posle rata raspustiti Hitlerovu stranku. Srbija nije prošla katarzu – navodi Čanak.

Balkan, Ukrajina i Rusija

Lider LSV je naveo i da je danas prisutna potreba Putinove Rusije za imperijalnim širenjem da bi se kroz uticaj na Balkanu, kroz lomljenje proevropske Crne Gore stiglo do Jadranskog mora, da se napravi baza na Sredozemlju koju bi Rusija mogla da uloži u pregovore da ih Zapad ostavi na miru u Krimu (jer njih samo Ukrajina interesuje), u zamenu da ne zapali balkansko bure baruta.

- Mislite da ovo što se događa u Crnoj Gori ima veze sa Zakonom o slobodi veroispovesti? Ja vam garantujem da od svih koji protestuju na ulicama Crne Gore nije jedan promil njih pročitao Zakon, niti zna šta piše, nego je u pitanju disciplinovanje Crne Gore i pokušaj Rusije da preuzme Crnu Goru - dodao je.

Kazao je da su dešavanja u Crnoj Gori samo pokazna vežba Rusije Srbiji kako bi znali šta može da se dogodi Srbiji ukoliko odluči da normalizuje odnose sa Kosovom.

- Dogod postoji Kosovo kao neuralgična tačka, dotle Rusija može da potpali požar pa da obećava vatrogasce zapadu u slučaju da im ne diraju Krim i Pridnjestrovlje – zaključuje Čanak.

(SzILSV, 11.02.2020) 
Saopštenja | Nedelja, 09. 08. 2020. | Komentara: 0

LSV pita vladu šta je sa ledolomcima u Srbiji

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić dokle se stiglo sa rešavanjem problema nedostatka ledolomaca na našim rekama.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Izjave | Nedelja, 02. 08. 2020. | Komentara: 0

Bogaroški: Rešiti nadležnost i finansiranje Vojvodine

Rano je govoriti o tome da li će Vojvođanski front biti deo vladajuće koalicije, ali tu mogućnost ne isključujemo, ako bude poziva za te razgovore, izjavio je danas Branislav Bogaroški, pokrajinski poslanik Lige socijaldemorkata Vojvodine, članice Vojvođanskog fronta.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook