Saopštenje Ujedinjene demokratske Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 20. 03. 2020. | Komentara: 0

Saopštenje Ujedinjene demokratske Srbije

Beograd, 20. mart 2020 - UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA moli celokupnu javnost da, naročito u predstojećim danima, koji će biti izuzetni teški, pokažemo istovremeno i odgovornost prema sebi, svojim sugrađanima i celoj zemlji, ali i da opravdani strah i zabrinutost nikako ne prerastu u netrpeljivost ili bilo koji oblik agresivnosti prema brojnim državljanima Srbije koji su, silom prilika, ipak bili primorani da dođu u Srbiju iz inostranstva u prethodnim danima.

Iako je nesumnjivo da među njima ima onih koji su se poneli neodgovorno, bilo kakav oblik besa javnosti ne sme da bude uperen prema desetinama hiljada naših sunarodnika koji su u jednako teškoj situaciji kao i svi mi koji u Srbiji trajno živimo. Mnogi od njih nisu imali nikakvog realnog izbora u ovim neopisivo teškim danima, ugroženi su, i zdravstveno i ekonomski, i u zemljama u kojima žive i rade ili studiraju, imaju porodice koje su u Srbiji i kojima je, u mnogim situacijama, potrebna pomoć.

U isto vreme, apelujemo na sve oni koji su iz inostranstva došli u Srbiju da se ponašaju potpuno odgovorno, da u svemu slede propise i odluke državnih organa i da ne dovedu našu i svoju zemlju u još težu situaciju od one u kojoj se već nalazi.

Predstojeći dani su presudni u borbi koju svi zajedno vodimo i još jednom molimo sve da u njoj budemo i odgovorni i solidarni, i razumni i jedinstveni. 

 

                                                                UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook