Saopštenje Ujedinjene demokratske Srbije

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 20. 03. 2020. | Komentara: 0

Saopštenje Ujedinjene demokratske Srbije

Beograd, 20. mart 2020 - UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA moli celokupnu javnost da, naročito u predstojećim danima, koji će biti izuzetni teški, pokažemo istovremeno i odgovornost prema sebi, svojim sugrađanima i celoj zemlji, ali i da opravdani strah i zabrinutost nikako ne prerastu u netrpeljivost ili bilo koji oblik agresivnosti prema brojnim državljanima Srbije koji su, silom prilika, ipak bili primorani da dođu u Srbiju iz inostranstva u prethodnim danima.

Iako je nesumnjivo da među njima ima onih koji su se poneli neodgovorno, bilo kakav oblik besa javnosti ne sme da bude uperen prema desetinama hiljada naših sunarodnika koji su u jednako teškoj situaciji kao i svi mi koji u Srbiji trajno živimo. Mnogi od njih nisu imali nikakvog realnog izbora u ovim neopisivo teškim danima, ugroženi su, i zdravstveno i ekonomski, i u zemljama u kojima žive i rade ili studiraju, imaju porodice koje su u Srbiji i kojima je, u mnogim situacijama, potrebna pomoć.

U isto vreme, apelujemo na sve oni koji su iz inostranstva došli u Srbiju da se ponašaju potpuno odgovorno, da u svemu slede propise i odluke državnih organa i da ne dovedu našu i svoju zemlju u još težu situaciju od one u kojoj se već nalazi.

Predstojeći dani su presudni u borbi koju svi zajedno vodimo i još jednom molimo sve da u njoj budemo i odgovorni i solidarni, i razumni i jedinstveni. 

 

                                                                UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJAOdbori LSV | Subota, 28. 03. 2020. | Komentara: 0

Zašto nema proizvodnje i podele dezinfekta građanima u opštini Novi Bečej kada postoji oprema?

Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Bečej zahteva objašnjenje zašto novobečejska vlast ne organizuje proizvodnju i podelu dezinfekcionog sredstva, natrijumhipohlorita, u dogovoru sa JP „Komunalac“ građanima, kao što to u mnogim gradovima već uveliko funkcioniše.
Saopštenja | Petak, 27. 03. 2020. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 27. 03. 2020. | Komentara: 0

Lošim potezima čelnika grada Zrenjanina nema kraja

Liga socijaldemokrata Vojvodine puno puta je govorila o nestručnost i bahatosti zrenjaninske lokalne vlasti, ali najava organizovanja licitacije za poljoprivredno zemljište u državnoj svojini samo dodatno upotpunjuje katastrofalna sliku vlasti. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook