UDS: Bogata Vojvodina - jaka Srbija

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Sreda, 13. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Bogata Vojvodina - jaka Srbija

Beograd, 13. maj 2020 - Bojan Kostreš, jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije, smatra da nema ekonomskog razvoja i demokratizacije bez suštinski izmenjene unutrašnje organizacije naše zemlje. Rigidna centalizacija, koja je koncentrisala svu vlast u rukama nekoliko ljudi, osim što je neefikasna, uzrok je zaostajanja i kočnica razvoja čitave Srbije. Pogubna centralizacija je glavni uzrok neefikasnog sistema, koji je od Vojvodine i centralnog dela Srbije napravio zaostale predele koji se ubrzano prazne od stanovništva.

LSV 

Decentralizacija i regionalizacija Srbije moraju početi od vraćanja ingerencija AP Vojvodine, ali i stvaranjem drugih regiona koji bi ograničavali centralnu vlast i brinuli o razvoju svoga kraja. Sve najrazvijenije i najdemokratskije evropske države su široko decentralizovane. U njima postoji jasna podela vlasti između centra i regionalnih uprava. Decentralizacijom i širokim ovlašćenjima za regionalne uprave vlast se približava građanima, čime se stvaraju uslovi za brže i efikasnije rešavanje problema ljudi, jer će to raditi oni koji bolje poznaju njihove stvarne potrebe. 

UDS smatra da je sistem u kome se sva vlast i svi prihodi koncentrišu u jednom centru loš, nedemokratski i ne može biti u korist građana. Zdravstveni sistem mnogo bi efikasnije funkcionisao da su sve ingerencije na nivou pokrajinskih ili lokalnih vlasti. Nedopustivo je da se o problemima poljoprivrede odluke donose u beogradskim kabinetima, a ne u Vojvodini ili Šumadiji.

UDS želi to da promeni. Stvorićemo modernu državu koja će efikasno rešavati probleme građana. Vlast koja je bliža građanima i bolje ih razume. Evropska Srbija će biti razvijena i decentalizovana i samo takva može biti garant demokratskog društva po meri svih građana.


 UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA
Odbori LSV | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

Kravić: Grad se neće razvijati bojkotom

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić izjavio je da od uvođenja višestranačja u Srbiji izborni uslovi nikada nisu bili dobri, ali je LSV uvek učestvovala na njima, pa je tako i sada. 
Izjave | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

Institucije da reaguju povodom opasne izjave Kapetana Dragana

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za republičkog poslanika Ujedinjene demokratske Srbije Robert Kolar izjavio je se nada da nadležni državni organi neće lako preći preko izjave Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, u kojoj kaže da su ubice Zorana Đinđića heroji.
Saopštenja | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Stvorićemo zemlju iz koje mladi neće odlaziti

Bojan Đurić, jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije rekao je u Jagodini da je fokus politike UDS stvaranje zemlje iz koje ne moraju da odlaze mladi ljudi.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook