Bojan Đurić: Za UDS obrazovanje je prioritet

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 19. 05. 2020. | Komentara: 0

Bojan Đurić: Za UDS obrazovanje je prioritet

Beograd, 19. maj 2020 - Za Ujedinjenu demokratsku Srbiju (UDS) je ključno pitanje danas kako je moguće da blizu 800.000 učenika, 1.500.000 njihovih roditelja, desetine hiljada studenata, nemaju nikakvu pouzdanu informaciju o tome kako će tačno završiti ovu školsku godinu, kako će nastaviti sledeću, kao ni kako će im izgledati životi posle patnje i velikog napora kroz koji su prošli tokom epidemije korone i vanrednog stanja. To što ministar prosvete, najčešće veoma grubo, izdiktira na televiziji datume i termine kraja godine, zaključivanja ocena i ispita, nije dovoljno.  

LSV

Obrazovanje je najveći sistem u zemlji, koji obuhvata skoro 2,5 miliona ljudi - učenika, studenata, njihovih roditelja, nastavnika i profesora. Dobra vest je da mi u UDS obrazovanje, i to shvaćeno u širem smislu, ne samo kao sistem školskih zgrada, klupa i zaključenih ocena, nego kao mesto gde deca provode polovinu svog života spremajući se za veliki život i kao segment života koji ispunjava ogroman deo vremena, brige i napora svih roditelja, shvatamo 
kao ključno pitanje Srbije ovog trenutka.

Za UDS je bilo važno da sa što manje žrtava izađemo iz epidemije, ali nam je veoma važno i kako će deca, učenici, studenti, nastavnici i profesori i roditelji funkcionisati u junu i julu, kao i od jeseni kada nas čekaju nova školska godina i veliki rizik od novog širenja zaraze. Posle višedecenijske zapuštenosti obrazovanja i škola, nameravamo da među prioritet politike stavimo osećaj za značaj obrazovanja, razvoj dece, sudbine porodica i dobrobit zemlje.  

Tokom epidemije se pokazalo koliko je znanje važno. U Srbiji bi bilo na hiljade mrtvih da o našem zdravlju i životima nisu brinuli izrazito obrazovani lekari i drugi stručnjaci. UDS želi da reformiše sistem, zajedno sa stručnjacima i svima koji u njemu učestvuju, tako da u boljim uslovima dočekamo neku sledeću krizu, zdravstvenu ili bilo koju drugu. 

UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJAOdbori LSV | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

Kravić: Grad se neće razvijati bojkotom

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić izjavio je da od uvođenja višestranačja u Srbiji izborni uslovi nikada nisu bili dobri, ali je LSV uvek učestvovala na njima, pa je tako i sada. 
Izjave | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

Institucije da reaguju povodom opasne izjave Kapetana Dragana

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za republičkog poslanika Ujedinjene demokratske Srbije Robert Kolar izjavio je se nada da nadležni državni organi neće lako preći preko izjave Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, u kojoj kaže da su ubice Zorana Đinđića heroji.
Saopštenja | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Stvorićemo zemlju iz koje mladi neće odlaziti

Bojan Đurić, jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije rekao je u Jagodini da je fokus politike UDS stvaranje zemlje iz koje ne moraju da odlaze mladi ljudi.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook