Pre 251 godinu naš grad je dobio Senat i Sud. 2020. Čedomir Janjić dobija crveni karton

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Subota, 06. 06. 2020. | Komentara: 0

Pre 251 godinu naš grad je dobio Senat i Sud. 2020. Čedomir Janjić dobija crveni karton

Zrenjanin, 06. jun 2020 - Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine podsećaju zrenjaninsku vlast da je istorija grada počela i pre njihovog dolaska na vlast.

LSV

Već godinama nestručna i bahata gradska vlast zaboravlja da je 6. juna 1769. godine, tadašnji Bečkerek, dobio status Slobodnog carskog trgovišta. 

Još je bitnije istaći da je taj dan značio početak parlamentarizma u gradu, pošto je Bečkerek tada dobio i svoj prvi Senat. 

Grad je Carskom poveljom dobio i prvi Sud. 

Istoričari će se složiti da je ovo jedan od najznačajnijih datuma u istoriji našeg grada i da Carska povelja predstavlja osnovu za ubrzani razvoj tadašnjeg Bečkereka. 

Nažalost, zrenjanskoj vlasti nisu bitni ni prvi Senat, ni prvi Sud, ni privredni razvoj, ni nastanak prvih kulturnih institucija. 

Nesposobni i nestručni gradski oci Zrenjanina urušili su gradsku Skupštinu, dodatno unizili Gradsko veće i čitav sistem lokalne vlasti podredili uskoj grupi okupljenoj oko gradonačelnika. 

Lokalna vlast je vična samo jednoj stvari - davanju lažnih obećanja. 

Sramotno za naš grad! 

Dobra vest je da su građani Zrenjanina prepoznali bahatost i nestručnost gradske vlasti i da će na predstojećim izborima glasati za njihovu smenu. 

Vreme je za Vojvođanski front! 


Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
ZrenjaninSaopštenja | Petak, 10. 07. 2020. | Komentara: 0

Objaviti imena huligana i policajaca koji su kršili zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da Ministarstvo unutrašnjih poslova u najhitnijem roku obelodani imena huligana koji su, prilikom protesta, kamenovali Gradsku kuću u Novom Sadu. Smatramo da, ako se to ne učini, policija mora da pruži odgovor zašto je to tako. 

Odbori LSV | Četvrtak, 09. 07. 2020. | Komentara: 0

Marton: Šta treba da se dogodi da vlast reši ovaj problem?

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton zapitao je nadležne šta treba da se dogodi da bi se problem mutne zrenjaninske vode rešio.
Izjave | Sreda, 08. 07. 2020. | Komentara: 0

Kašnjenje rezultata izbora signal lošeg stanja demokratije u Srbiji

Upitan kako komentariše što je RIK zvanične rezultate sa srpskih izbora 21. juna objavila uveče na dan hrvatskih 5. jula, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ističe da je izborna komisija Hrvatske svoj posao uradila brzo i profesionalno.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook