Presuda Jutki ohrabrenje za jačanje sudstva bez pritisaka izvršne vlasti

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 12. 07. 2020. | Komentara: 0

Presuda Jutki ohrabrenje za jačanje sudstva bez pritisaka izvršne vlasti

Novi Sad, 12. jul 2020 - Prvostepena presuda Milutinu Jeličiću – Jutki predstavlja za Ligu socijaldemokrata Vojvodine tračak svetla na kraju tunela, koji vodi do uspostavljanja sudskog sistema, koji ne dozvoljava pritiske izvršne vlasti.

LSV

Borba Marije Lukić za pravdu i kažnjavanje prestupnika, koji ju je seksualno uznemiravao, ohrabrenje je svim ženama koje trpe seksualno nasilje, da nasilje prijave i potraže zaštitu suda. I zato je ova pobeda toliko važna kao proces koji je bio pod budnim okom javnosti i test senzibilnosti sudova na ovakve slučajeve seksualnog uznemiravanja.

Iako se provlači teza da ovo nije kraj sudskog procesa, jer postoji mogućnost žalbe drugostepenom organu, smatramo da je, ipak, važna pobeda za sve one koji će biti ohrabreni da potraže zaštitu suda, ukoliko su oštećeni od strane, do sada nedodirljivih, funkcionera vladajuće stranke.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je uverena da će epilog ovog sudskog procesa značiti mnogo za sudstvo i društvene tokove uopšte. Zato apelujemo da pravnici uključeni u ovaj predmet prihvate saznanje o njegovoj važnosti za sve nas i ostanu na visini zadatka do njegovog okončanja, ne podležući ničijim pritiscima.

Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nevena SubotićSaopštenja | Nedelja, 09. 08. 2020. | Komentara: 0

LSV pita vladu šta je sa ledolomcima u Srbiji

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić dokle se stiglo sa rešavanjem problema nedostatka ledolomaca na našim rekama.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Izjave | Nedelja, 02. 08. 2020. | Komentara: 0

Bogaroški: Rešiti nadležnost i finansiranje Vojvodine

Rano je govoriti o tome da li će Vojvođanski front biti deo vladajuće koalicije, ali tu mogućnost ne isključujemo, ako bude poziva za te razgovore, izjavio je danas Branislav Bogaroški, pokrajinski poslanik Lige socijaldemorkata Vojvodine, članice Vojvođanskog fronta.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook