Bogaroški: Rešiti nadležnost i finansiranje Vojvodine

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Nedelja, 02. 08. 2020. | Komentara: 0

Bogaroški: Rešiti nadležnost i finansiranje Vojvodine

NOVI SAD - Rano je govoriti o tome da li će Vojvođanski front biti deo vladajuće koalicije, ali tu mogućnost ne isključujemo, ako bude poziva za te razgovore, izjavio je danas Branislav Bogaroški, pokrajinski poslanik Lige socijaldemorkata Vojvodine, članice Vojvođanskog fronta.

LSV

Kako je rekao Bogaroški, uslov da VF bude deo vladajuće koalicije jeste da stavovi o položaju Vojvodine budu podudarni. On ističe da je „mnogo zadataka iz prethodnog saziva koji nisu urađeni“, pre svega misleći na Zakon o finansiranju i nadležnosti Vojvodine.

- Naša misija u ovom sazivu je da pokušamo, koliko je to u našoj moći, da one koji snose odgovornost nateramo da se konačno reši nadležnost i finansiranje Vojvodine. Po našem stanovištu,  nedopustivo je da se Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine svede na administrativni organ koji će potvrđivati odluke vlade - rekao je Bogaroški.

Vojvođanski front podržao je predlog za izbor Ištvana Pastora (SVM) za predsednika Skupštine Vojvodine.

(SzILSV, 02.08.2020)Saopštenja | Nedelja, 09. 08. 2020. | Komentara: 0

LSV pita vladu šta je sa ledolomcima u Srbiji

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić dokle se stiglo sa rešavanjem problema nedostatka ledolomaca na našim rekama.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Saopštenja | Petak, 31. 07. 2020. | Komentara: 0

Pre 75 godina konstituisana Autonomna Pokrajina Vojvodina

Pre 75 godina Skupština izaslanika naroda Vojvodine konstituisala je Vojvodinu kao autonomni politički entitet. Antifašistička borba građana Vojvodine u Drugom svetskom ratu stvorila je zdrave temelje za konstituisanje ravnopravne političke autonomije u okviru Srbije i Jugoslavije. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook