Kostreš: Izbori unutar opozicije nemogući jer su stranke raznolike

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Ponedeljak, 08. 03. 2021. | Komentara: 0

Kostreš: Izbori unutar opozicije nemogući jer su stranke raznolike

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš za „Politiku” ističe da se ne mogu održati izbori unutar opozicije, jer ona nije jedinstvena u Srbiji i to ne zbog neslaganja između političkih partija i lidera, nego prvenstveno zbog toga što je opozicija veoma raznolika a po mnogim pitanjima i nepomirljiva u vrednosnom i ideološkom smislu. 

LSV

- Recimo ne vidim nikakvu mogućnost za saradnju između LSV koja je izrazito građanska, proevropska i antifašistička stanka sa onima koji veličaju Dimitrija Ljotića i smatraju da je Srbiji mesto u evroazijskoj uniji. LSV je opozicija Aleksandru Vučiću zbog njegovog nacionalizma i centralizma, prevelike bliskosti sa Rusijom i Kinom, sporih i neefikasnih evropskih integracija. Ne vidimo mogućnost saradnje sa onima koji bi voleli da budu Vučić umesto Vučića, a po većini pitanja su mnogo bliži njegovoj ideologiji i vrednostima nego što su nama – kazao je Kostreš.

On navodi i da LSV ima drugačiji stav o dijalogu sa Kosovom i odnosu u regionu.

- Insistiramo na postizanju pravno obavezujućeg sporazuma između Srbije i Kosova, jer smatramo da će zamrznuti konflikt biti katastrofalan i za jedne i za druge i da vlast u Srbiji mora da odustane od ideje 'srpskog sveta’ a da u regionu mora da razvija dobrosusedske odnose. To je ono po čemu se mi razlikujemo od vlasti i zbog čega se nalazimo u opoziciji - zaključuje Bojan Kostreš.

(SzILSV, 08.03.2021)Izjave | Sreda, 21. 04. 2021. | Komentara: 0

Ljudska prava na prvom mestu

Državna sekretarka u Ministarstvu za Ijudska i manjinska prava i funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga izjavila je da je Zakon o istopolnim zajednicama samo objašnjavanje očiglednog za Ijude koji žive u takvim zajednicama. 
Izjave | Sreda, 21. 04. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Zakon o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe što pre usvojiti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak podržao je skup koji je juče održao Socijalni kanabis klub, kojim je Srbija pozvana da usvoji zakon o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe. 
Odbori LSV | Utorak, 20. 04. 2021. | Komentara: 0

Novi Sad je pokazao da nema mesta fašizmu i fašistima!

Novi Sad je juče još jednom jasno poručio da fašizmu i fašistima nema mesta na njegovim ulicama.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook