Biografija | mr Maja Sedlarević

 
 
Izbori u LSVnenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Biografija

mr Maja Sedlarević

Rođena je 8. aprila 1977. godine u Sremskoj Mitrovici.

Osnovnu školu i Srednju ekonomsku školu završila je u Sremskoj Mitrovici.
Na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu diplomirala je na Katedri za srpski jezik i književnost i stekla zvanje diplomirane profesorke srpskog jezika i književnosti.

Takođe, završila je i jednogodišnje specijalističke akademske studije, Odsek "Medijska istraživanja i multikulturalnost", u Novom Sadu, školske 2001/2002. godine.

Završila je postdiplomske studije Univerziteta u Novom Sadu, ACIMSI, odsek - Rodne studije, odbranom magistarske teze "Zastupljenost i uticaj žena u Skupštini AP Vojvodine u periodu 2000-2004. godina" stekla je titulu magistarke rodnih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

Članica Lige socijaldemokrata Vojvodine je od 1997. godine. Posle velikog, aktivnog rada u okviru Gradskog odbora LSV Sremska Mitrovica i Lige socijaldemokratske vojvođanske omladine, posvetila se radu Foruma žena LSV.
Članica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine bila je od 2000. do 2005. godine.
Od maja 2004. godine do Kongresa LSV decembra 2005. godine bila je generalna sekretarka i predsednica Izvršnog odbora Foruma žena LSV.
U januaru 2006. godine imenovana je za predsednicu Foruma žena LSV i postala članica Predsedništva LSV.
Nakon Kongresa LSV 2008. godine imenovana je za potpredsednicu IO GO LSV i predsednicu Stručnog saveta za pitanja ravnopravnosti polova LSV.
Posle Kongresu LSV, održanog decembra 2012. godine, na prvoj sednici Glavnog odbora izabrana je za direktoricu Centra za edukaciju LSV.

Od oktobra 2004. do jula 2008. godine bila je poslanica Skupštine AP Vojvodine.
Posle izbora 2008. godine ponovo je izabrana za poslanicu Skupštine AP Vojvodine. Na konstitutivnoj sednici održanoj 16. jula 2008. godine, izabrana je za potpredsednicu Skupštine AP Vojvodine. U mandatnom periodu 2008-2012. bila je predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju i članica Odbora za bezbednost Skupštine AP Vojvodine, kao i Saveta za bezbednost AP Vojvodine.

U periodu 2008-2012. godina predstavljala AP Vojvodinu u Skupštini evropskih regija i bila članica Biroa AER-a.

Na izborima održanim 6. maja 2012. izabrana je za poslanicu u pokrajinskom parlamentu, predsednica je Odbora za evropske integracije i međuragionalnu saradnju i članica Odbora za bezbednost Skupštine AP Vojvodine, kao i Saveta za bezbednost AP Vojvodine.

facebook