Da sa evroparlamentarcima pronađemo nova rešenja za decentralizaciju

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 24. 01. 2020. | Komentara: 0

Da sa evroparlamentarcima pronađemo nova rešenja za decentralizaciju

U Novom Sadu je u organizaciji Lige socijaldemokrata Vojvodine sa radom započela  međunarodna konferencija "Uloga regija u evropskim integracijama" na kojoj učestvuju  predstavnici političkih partija okupljenih u Evropsku slobodnu alijansu (EFA), političku grupaciju u Evropskom parlamentu koja okuplja regionalističke partije.

LSV

Pre početka konferencije, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da se pitanje Vojvodine godinama stavlja pod tepih i da je veoma bitno što su članovi Evropskog parlamenta ovih dana u Novom Sadu.

"Želimo da nam naši prijatelji iz EFA i Evropskog parlamenta pomognu u iznalaženju novih rešenja u našoj borbi za decentralizaciju" - istakao je Čanak.

Lorena Lopez de Lacalle, predsednica Evropske slobodne alijanse, istakla je da je današnja konferencija prilika da se razgovara o regijama u Evropi.

"Mi zahtevamo od svih evropskih vlasti da decentralizuju svoje zemlje, jer je to put u potpuno poštovanje demokratičnosti. Vojvodina je sjajan primer poštovanja različitosti i  mi možemo i moramo puno da  naučimo od Vojvođana — naglasila je de Lacalle.

U radu današnje konferencije učestvuju predstavnici političkih partija i nevladinih organizacija iz Velike Britanićje(Vels), Španije(Katalonija i Baskija), Hrvatske i Srbije. Saopštenja | Subota, 15. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV: Pokret slobodnih građana da osudi izjave Sergeja Trifunovića

Liga socijaldemikrata Vojvodine poziva članove i članice Pokreta slobodnih građana da se ograde od izjava predsednika njihove stranke Sergeja Trifunovića i osude njegov neprimeren rečnik.
Saopštenja | Četvrtak, 13. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV pozdravlja hapšenja u vezi fabrike vode u Zrenjaninu i poziva lokalnu vlast da kolektivno podnese ostavku

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja akciju nadležnih državnih organa u kojoj su uhapšeni osumnjičeni za malverzacije u vezi izgradnje Postrojenja za prečišćavanje vode u Zrenjaninu.
Saopštenja | Ponedeljak, 10. 02. 2020. | Komentara: 0

Hoćemo da se ovde bolje živi, a ne da decu gledamo preo Skajpa

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je sinoć da njega Skuština Srbije ne interesuje kao cilj, već „kao alat u kome ćemo se za nešto izboriti, a izborićemo se tačno onoliko koliko nas bude, a biće nas tačno onoliko koliko uspemo da pobedimo strah“. On je rekao da je Vojvodina okvir u kome žive Srbi, Hrvati, Mađari, Rumuni, Slovaci, Rusini, Romi, Crnogorci...facebook