Rešenje je u regionalnom vodovodu za srednji i severni Banat

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Sreda, 20. 01. 2021. | Komentara: 0

Rešenje je u regionalnom vodovodu za srednji i severni Banat

Novi Sad, 20. januar 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da se danas navršava sedamnaest godina od kako je sanitarna inspekcija zabranila upotrebu pijaće vode u Zrenjaninu. Problem do dana današnjeg nije rešen, a čini se da će agonija još dugo trajati.

LSV 

LSV smatra da se pitanje ispravne pijaće vode može rešiti samo opštim konsenzusom i zajedničkim zalaganjem svih političkih činilaca u Zrenjaninu, uz pomoć državnih i pokrajinskih vlasti.

Valja pomenuti i to da je kojim slučajem pitanje vode u gradu rešeno, ostaje problem vodosnabdevanja u 21 naseljenom mestu na teritoriji grada Zrenjanina, a o tome retko ko govori.

LSV smatra da je put za rešavanje pitanja ispravne pijaće vode na teritoriji srednjeg i severnog Banata u izgradnji regionalnog vodovoda. Na taj način bi se rešio veliki problem više od 250.000 građana koji žive u 74 naselja u osam banatskih opština.

Sedamanaest godina je predug period. Neodgovornost, nestručnost i političke podele nisu dale rezultat.

Vreme je da se utvrdi politička, ali i sve druge vrste odgovornosti onih koji su trošili novac građana Zrenjanina, a nisu uspeli da reše problem vodosnabdevanja.


Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan KostrešSaopštenja | Nedelja, 07. 03. 2021. | Komentara: 0

Sprovesti odluku Skupštine Vojvodine o hrvatskom kao službenom jeziku

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih pokrajinskih i državnih organa da u najkraćem mogućem roku sprovedu odredbe Ustava Republike Srbije i Statuta Autonomne Pokrajine Vojvodine koje se odnose na službenu upotrebu hrvatskog jezika u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini.
Saopštenja | Subota, 06. 03. 2021. | Komentara: 0

Vojvođanski front: Srbiju organizovati u pet izbornih jedinica

Liga socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanski front predstavili su predlog novog izbornog zakona Republike Srbije koji podrazumeva novu izbornu organizaciju države u pet izbornih jedinica. Dokument je zajednički predlog članica Vojvođanskog fronta i potpisaće ga LSV, Vojvođanska partija, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Rumunska stranka, Crnogorska partija, Zajedno za Vojvodinu, Forum intelektualaca V-21, Savez vojvođanskih Slovaka i Vojvođanska zelena unija.

Saopštenja | Petak, 05. 03. 2021. | Komentara: 0

Srbiju organizovati u pet izbornih jedinica

Liga socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanski front predstavili su danas predlog novog izbornog zakona Republike Srbije koji podrazumeva novu izbornu organizaciju države u pet izbornih jedinica.facebook