Vlast koja iskreno želi mir ovo ne sme da dopusti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 23. 06. 2017. | Komentara: 0

Vlast koja iskreno želi mir ovo ne sme da dopusti

Novi Sad, 23. jun 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo poziva sve državne organe da sklone fašiste sa ulica i imenuju i kazne njihove političke mentore i zaštitnike, da to građani ne bi radili sami.

LSV
 
Nakon Beograda i Novog Sada, najnoviji slučaj u Nišu i Kraljevu novi je dokaz da postoje snage organizovane sa namerom da zaustave svaku projekciju filma, tribinu i uopšte događaj usmeren ka pomirenju i normalizaciji odnosa na Kosovu i Metohiji, te uplaše i onemoguće svakoga ko bi rešenje kosovskog pitanja tražio u pomirenju, toleranciji i dijalogu.
 
Činjenica da je odgovornost za prekid tribine u Nišu preuzeo „Obraz“, pokazuje da se pripadnici organizacije, čiji je rad zabranjen odlukom Ustavnog suda pre pet godina, otvoreno smeju u lice ovoj državi. 
 
Krajnje je vreme da se huligani i fašisti nazovu pravim imenom, umesto da se za to koristi eufemizam „ekstremni desničari“, da im država onemogući rad i da ih skloni sa ulica zajedno sa njihovim političkim pokroviteljima u čijem interesu su sukobi, nasilje i zaustavljanje evropskog puta Srbije.
 
Isto tako bilo bi u najmanju ruku pristojno da predstavnici vlasti ne primaju njihove delegate na sastanke, kao što je, recimo, u sredu ministar kulture i informisanja, Vladan Vukosavljević, primio predstavnike „Alternative“. 
 
Činjenica da su došli sa zahtevom za zaštitu ćirilice nije opravdanje. 
 
Jer, to je ista ona „Alternativa“ čiji su pripadnici nedavno izlepili prostorije Inicijative mladih za ljudska prava optužbama da su „Soroševi plaćenici“. To je ista ona „Alternativa“ koja je prekinula tribinu „Žena u crnom“ i pokušala da prekine skup „Mirdita, dobar dan“. To je ista ona organizacija koja u svojim redovima ima bivše članove zabranjenog „Nacionalnog stroja“.
 
Ova zemlja je došla u situaciju da su tribine na kojima se promoviše pomirenje nepoželjne i događaji visokog rizika, dok haški osuđenik Veselin Šljivančanin, pravosnažno osuđen za pomaganje i podržavanje mučenja na poljoprivrenom dobru Ovčara kod Vukovara, ima čitavu turneju sa svojim tribinama, od kojih će jedna za koji dan biti u Beogradu.
 
Vlast koja iskreno želi mir u regionu i evropske integracije ove zemlje, sve ovo ne bi dopustila.

Potpredsednik Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



facebook