Dokumenti - Centar za edukaciju LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Dokumenti

Dokumenti - Centar za edukaciju LSV

Cenrar za edukaciju LSVU cilju unapređenja znanja i veština članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u oblasti političkog delovanja kroz stvaranje održivog sistema obrazovanja, stvaranja kadrova i rešavanja pitanja iz domena obrazovanja koja su bitna za funkcionisanje LSV i vršenje drugih poslova u skladu sa zakonom, Statutom i drugim aktima LSV, Centar za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) osnovan je na sednici Glavnog odbora LSV, održanoj 24. februara 2010. godine. Na istoj sednici za prvu direktorku Ce LSV izabrana je Ana Segedinski.

Ce LSV ima za zadatak da planira, priprema i organizuje stručne treninge, obuku i konsultacije članova; priprema, obrazuje i savetuje kandidate i kandidatkinje za izborne kampanje; priprema i obrazuje kadrove LSV za stranačke i državne funkcije; obezbeđuje uslove za edukaciju članstva LSV uvažavajući princip teritorijalne zastupljenosti; obezbeđuje uslove za stručno savetovanje i pomaže organima stranke na svim nivoima u svakodnevnom radu; teoretski i praktično vrši monitoring i evaluaciju naučenog.

Ce LSV svaka tri meseca podnosi Izveštaj o radu Izvršnom odboru LSV, a svoj godišnji izveštaj o radu podnosi Glavnom odboru LSV.

Osim ovog, Ce LSV vodi bazu podataka o treninzima i edukacijama.

Članovi/ice Centra su stručnjaci i stručnjakinje, predavači i predavačice iz oblasti koje su u nadležnosti Centra.

Član/ica Ce LSV može biti samo dokazani/a stručnjak/inja koji/a minimum godinu dana intenzivno učestvuje, kao predavač/ica, na obukama i treninzima renomiranih domaćih i stranih organizacija.

Članovi/ice Centra ne moraju biti članovi/ice LSV, ali ne mogu biti članovi druge političke partije.

U Centru se obrazuju sledeći sektori:

  1. Javni nastup i odnosi sa medijima,
  2. Ideologija LSV,
  3. Tehnike kampanje,
  4. Organizacija rada odbora,
  5. Sigurni glasovi,
  6. Rad sa volonterima, timski rad i motivacija,
  7. Publikacije i pravljenje propagandnog materijala,
  8. Pisanje projekata,
  9. Vođenje baze podataka,
  10. Informisanje i edukacija članstva LSV.

Takođe, Ce LSV ima svoj trenerski tim, trenere i trenerice koji su prošli NDI obuku prenošenja znanja i veština. Druga generacija trenera i trenerica stečeno znanje i veštine prenose na nekoliko jezika koji su u službenoj upotrebi u AP Vojvodini, budući da su to njihovi maternji jezici.

Ovi trenerski timovi vredno rade obilazeći sve odbore LSV i edukujući aktiviste i aktivistkinje.

Pre početka angažovanja u Ce LSV, svaki trener/ica potpisuje i Kodeks ponašanja instruktora/ki Ce LSV.


facebook