Bajatoviću i SNS koaliciji bi bilo bolje da grade infrastrukturu, a ne stadione

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 28. 06. 2019. | Komentara: 0

Bajatoviću i SNS koaliciji bi bilo bolje da grade infrastrukturu, a ne stadione

Novi Sad, 28. jun 2019 - Da li bi neko, ko domaćinski razmišlja u interesu stanovnika Vojvodine, menjao 243 kilometara kanalizacione mreže, ili jednu novu bolnicu, ili 384 kilometra vodovodne mreže za jedan fudbalski stadion? Liga socijaldemokrata Vojvodine tvrdi da neko ko domaćinski razmišlja ne bi to uradio.

LSV

Zato LSV poziva Dušana Bajatovića, potpredsednika Socijalističke partije Srbije, sa zamrznutom funkcijom, koji je takođe  i “zamrznuti” predsednik Pokrajinskog odbora SPS, da razmotri  još jednom svoj predlog i nameru da 25.000.000 evra bude uloženo u izgradnju fudbalskog stadiona u Novom Sadu.

Bajatović je, na Skupštini na kojoj je glasanjem dat mandat novim funkcionerima FK Vojvodina, poručio da će novi stadion biti izgrađen uz podršku Republike Srbije. Da će "Vlasnik stadiona biti Grad Novi Sad, koji će ga dobiti na poklon od JP "Srbijagas", s obzirom na to da će ovo preduzeće, kao generalni sponzor FK Vojvodina, biti glavni finansijer tog projekta.

Bajatović je prihvatio izreku “Hleba i igara”, koja je i njegovim koalicionim partnereima iz Srpske napredne stranke dominantan program rada. Umesto da se i jedni i drugi bave činjenicom da našoj državi fali 10.500 kilometara kanalizacione mreže i pokušaju da reše infrastrukturne problem te vrste, oni se bave izgradnjom stadiona kao spomenika koji žele da naprave sami sebi za života.

To što zbog nekvalitetne ili nepostojeće kanalizacione mreže svako malo poplavi neko naselje, što skoro cela Vojvodina nema upotrebljivu pijaću vodu, što se kanalska mreža ne unapređuje tako da ne zavisimo od poplava i suša, njih ne brine uopšte. Važan je stadion. Jer na stadionima se regrutuje partijska paravojska spremna da posluša sva naređenja.

Bajatović je, što je najgore, zaboravio da to što je generalni direktor “Srbijagasa”, ne znači da je ova kompanija njegova prćija, pa da može milione evra da deli kako mu se prohte. LSV ga zato podseća da ono JP ispred naziva “Srbijagas”, znači da je to javno preduzeće i da je to prduzeće vlasništvo svih građana, a ne njegovo.

Umesto što deli milione za stadione Bajatoviću bi bilo bolje da poradi na tome da njegovi ruski prijatelji počnu da plaćaju poštenu cenu za rudnu rentu, a ne najnižu u Evropi i isto tako da utiče na svog koalicionog SNS partnera da taj štetan sporazum sa Rusima, koji eksploatišu našu naftu i gas po najnižim stopama raskine.

Ako Bajatović to uspe i Rusi umesto 3% počnu da plaćaju rudnu rentu 20-30%, kolika je u svetu biće para i za stadione.

Liga socijaldemokrata tvrdi da u ovim uslovima i okolnostima nije vreme za stadione, već za puteve, kanalizaciju, bolnice, vodovodnu mrežu. Bajatović i njegovi koalicioni SNS partneri bi, ako ne poslušaju, mogli proći poput Marije Antoanete koja je na komentar da ljudi nemaju hleba rekla da onda jedu kolače.

Nevena Subotić
članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 01. 2020. | Komentara: 0

Ministar Trivan da kaže šta je sa Zakonom o klimatskim promenama

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana da saopšti javnosti kada će se konačno Zakon o klimatskim promenama naći pred poslanicima. Podsećamo ministra da je on lično najavljivao donošenje ovog zakona do kraja 2018, zatim do polovine, a onda i do kraja 2019.
Izjave | Nedelja, 19. 01. 2020. | Komentara: 0

SzS vodi u trci u nacionalizmu, SNS i SPS ih prate u stopu

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da je u Srbiji u toku „trka u nacionalizmu“, u kojoj trenutno vodi opozicioni Savez za Srbiju.

Izjave | Subota, 18. 01. 2020. | Komentara: 0

Zar pluća Vojvođana ne vrede koliko i pluća Beograđana?

Mirčea Lelea iz Lige socijaldemokrata Vojvodine izjavio je da LSV još nije donela odluku o učešću na izborima, te da će to učiniti kada oni budu formalno raspisani. On je na tribini Nezavisnog društva novinara Vojvodine u Novom Sadu „Mladi na marginama politike – borba za pravo glasa“ demantovao da je formiranjem Vojvođanskog fronta LSV ušla u izbornu kampanju. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook