Bogaroški: Rešiti nadležnost i finansiranje Vojvodine

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Nedelja, 02. 08. 2020. | Komentara: 0

Bogaroški: Rešiti nadležnost i finansiranje Vojvodine

NOVI SAD - Rano je govoriti o tome da li će Vojvođanski front biti deo vladajuće koalicije, ali tu mogućnost ne isključujemo, ako bude poziva za te razgovore, izjavio je danas Branislav Bogaroški, pokrajinski poslanik Lige socijaldemorkata Vojvodine, članice Vojvođanskog fronta.

LSV

Kako je rekao Bogaroški, uslov da VF bude deo vladajuće koalicije jeste da stavovi o položaju Vojvodine budu podudarni. On ističe da je „mnogo zadataka iz prethodnog saziva koji nisu urađeni“, pre svega misleći na Zakon o finansiranju i nadležnosti Vojvodine.

- Naša misija u ovom sazivu je da pokušamo, koliko je to u našoj moći, da one koji snose odgovornost nateramo da se konačno reši nadležnost i finansiranje Vojvodine. Po našem stanovištu,  nedopustivo je da se Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine svede na administrativni organ koji će potvrđivati odluke vlade - rekao je Bogaroški.

Vojvođanski front podržao je predlog za izbor Ištvana Pastora (SVM) za predsednika Skupštine Vojvodine.

(SzILSV, 02.08.2020)Saopštenja | Utorak, 18. 05. 2021. | Komentara: 0

Odgovornijim pristupom centara za socijalni rad i policije smanjiti femicid

Osamnaestog maja, na Nacionalni dan sećanja na žene žrtve nasilja u porodici, Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne institucije, pre svega policiju i centre za socijalni rad, da ulože napor kako bi se smanjio broj ubijenih žena u porodičnom nasilju.
Izjave | Četvrtak, 13. 05. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Dodik se, da bi ostao na vlasti, danas umiljava NATO-u, juče Putinu, a sutra...

Bilo kakva dalja priča o promenama granica na Balkanu je otvaranje Pandorine kutije iz koje izlaze apsolutno sva zla. Već 30 godina ponavljam jedno te isto, a to je ko pokuša da menja granice na Balkanu, on je zločinac - kaže Čanak.
Izjave | Utorak, 11. 05. 2021. | Komentara: 0

Evropska unija je antiratni projekat

Evropska ideja je jedna velika antiratna ideja koju su pokušali da ostvare naši preci. Koliko su uspeli u tome to je sada diskutabilno, koliko je ona uspela da nešto napravi od Evrope je, takođe, diskutabilno, osim činjenice je da na tlu Evorpe ovo najduži mir koji je trajao između, recimo, Francuske i Nemačke. Osim nesreće koju smo imali na teritoriji bivše Jugoslavije, izjavio je Nenad Čanak.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook