Bojan Đurić: Za UDS obrazovanje je prioritet

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 19. 05. 2020. | Komentara: 0

Bojan Đurić: Za UDS obrazovanje je prioritet

Beograd, 19. maj 2020 - Za Ujedinjenu demokratsku Srbiju (UDS) je ključno pitanje danas kako je moguće da blizu 800.000 učenika, 1.500.000 njihovih roditelja, desetine hiljada studenata, nemaju nikakvu pouzdanu informaciju o tome kako će tačno završiti ovu školsku godinu, kako će nastaviti sledeću, kao ni kako će im izgledati životi posle patnje i velikog napora kroz koji su prošli tokom epidemije korone i vanrednog stanja. To što ministar prosvete, najčešće veoma grubo, izdiktira na televiziji datume i termine kraja godine, zaključivanja ocena i ispita, nije dovoljno.  

LSV

Obrazovanje je najveći sistem u zemlji, koji obuhvata skoro 2,5 miliona ljudi - učenika, studenata, njihovih roditelja, nastavnika i profesora. Dobra vest je da mi u UDS obrazovanje, i to shvaćeno u širem smislu, ne samo kao sistem školskih zgrada, klupa i zaključenih ocena, nego kao mesto gde deca provode polovinu svog života spremajući se za veliki život i kao segment života koji ispunjava ogroman deo vremena, brige i napora svih roditelja, shvatamo 
kao ključno pitanje Srbije ovog trenutka.

Za UDS je bilo važno da sa što manje žrtava izađemo iz epidemije, ali nam je veoma važno i kako će deca, učenici, studenti, nastavnici i profesori i roditelji funkcionisati u junu i julu, kao i od jeseni kada nas čekaju nova školska godina i veliki rizik od novog širenja zaraze. Posle višedecenijske zapuštenosti obrazovanja i škola, nameravamo da među prioritet politike stavimo osećaj za značaj obrazovanja, razvoj dece, sudbine porodica i dobrobit zemlje.  

Tokom epidemije se pokazalo koliko je znanje važno. U Srbiji bi bilo na hiljade mrtvih da o našem zdravlju i životima nisu brinuli izrazito obrazovani lekari i drugi stručnjaci. UDS želi da reformiše sistem, zajedno sa stručnjacima i svima koji u njemu učestvuju, tako da u boljim uslovima dočekamo neku sledeću krizu, zdravstvenu ili bilo koju drugu. 

UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJASaopštenja | Subota, 12. 09. 2020. | Komentara: 0

LSV čestita Nacionalni dan Katalonije

Liga socijaldemokrata Vojvodine čestita Nacionalni dan građanima Katalonije, te članstvu i rukovodstvu najsnažnije partije ove regije Republikanskoj levici Katalonije (ERC).
Odbori LSV | Sreda, 02. 09. 2020. | Komentara: 0

Marton: U Skupštini grada ne ćutati o problemima građana

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton izjavio je da će se zalagati da se u gradskom parlamentu ne ćuti o problemima koji muče građane. 
Izjave | Ponedeljak, 31. 08. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Hoće da budu Vučić umesto Vučića

Generalni sekretar LSV Bojan Kostreš kaže za Politiku da se pravi velika logička greška u situaciji u kojoj se stvari postavljaju tako što se kaže: imate Vučića, koji je na vlasti, i imate ljude koji su opozicija, a oni koji nisu ni za vlast, ni za deo opozicije, ne postoje ili su dupli izdajnici.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook