Čekanje Zapadnog Balkana na prijem u EU šteti svima

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Četvrtak, 05. 12. 2019. | Komentara: 0

Čekanje Zapadnog Balkana na prijem u EU šteti svima

BRISEL - Predsednik Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije Nenad Čanak izjavio je da čekanje Zapadnog Balkana na prijem u Evropsku uniju, bez jasnih pravila i konkretnih zahteva o tome šta se od nas očekuje da učinimo, radi u korist štete Zapadnog Balkana, Balkana uopšte i Evrope u celini. 

LSV

Učestvujući na „Okruglom stolu na visokom nivou na temu procesa evropskih integracije Zapadnog Balkana“ u Evropskom parlamentu u Briselu, Čanak je rekao da se na taj način, u određenom smislu, dovodi u pitanje značaj truda koji je uložen da bi se prišlo EU i nastavio integrativni proces. 

Skrenuo je pažnju na to da je najpre Zapadni Balkan, a zatim i čitav prostor Balkana veoma osetljivo, mozaično spojeno područje na kojem se mora postupati izrazito oprezno. 

- Događaji i politička zbivanja na Zapadnom Balkanu ne poznaju granice, i zato nas je sve pogodio izostanak otvaranja pregovora sa Severnom Makedonijom - dodao je Čanak koji je bio član delegacija Narodne skupštine Republike Srbije koja je učestvovala na ovom okruglom stolu. 

Programom Okruglog stola predviđeno je bilo da se vodi debata o novim perspektivama proširenja Evropske unije i o ulozi parlamenata u osnaživanju reformske agende. Predstavnici zemalja iz regiona Zapadnog Balkana imali su primedbe na usporavanje procesa proširenja, a posebno na činjenicu da nisu otvoreni pregovori sa Albanijom i Severnom Makedonijom, uz konstataciju da je potreban drugačiji, angažovaniji pristup Evropske unije prema Zapadnom Balkanu.Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Izjave | Nedelja, 02. 08. 2020. | Komentara: 0

Bogaroški: Rešiti nadležnost i finansiranje Vojvodine

Rano je govoriti o tome da li će Vojvođanski front biti deo vladajuće koalicije, ali tu mogućnost ne isključujemo, ako bude poziva za te razgovore, izjavio je danas Branislav Bogaroški, pokrajinski poslanik Lige socijaldemorkata Vojvodine, članice Vojvođanskog fronta.
Saopštenja | Petak, 31. 07. 2020. | Komentara: 0

Pre 75 godina konstituisana Autonomna Pokrajina Vojvodina

Pre 75 godina Skupština izaslanika naroda Vojvodine konstituisala je Vojvodinu kao autonomni politički entitet. Antifašistička borba građana Vojvodine u Drugom svetskom ratu stvorila je zdrave temelje za konstituisanje ravnopravne političke autonomije u okviru Srbije i Jugoslavije. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook