Centralizacijom se ne postiže ništa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 29. 12. 2011. | Komentara: 0

Centralizacijom se ne postiže ništa

BEOGRAD – Komentarišući podatke najnovijeg istraživanja agencije Skan, koje je pokazalo da se svaki deseti Vojvođanin izjašnjava za neki oblik samostalnosti Vojvodine, portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov ocenila je za list Danas da ti rezultati objašnjavaju da su građani Vojvodine nezadovoljni i statusom Vojvodine u okviru Srbije, a samim tim i svojim statusom.

Aleksandra Jerkov

– Mislim da ovo treba uzeti kao ozbiljan signal, jer u Vojvodini do sada nisu postojale separatističke tendencije. Činjenica je da od Srbije nije dobio nezavisnost samo onaj ko je nije tražio. Srbija bi iz toga trebalo da shvati da se centralizacijom i represijom ništa ne može sačuvati i postići – zaključila je Jerkova.

(BILSV, 29. 12. 2011.)



Odbori LSV | Utorak, 11. 12. 2012. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast nesposobna da reaguje na probleme

ZRENJANIN – Direktna odgovornost za proglašeno vanredno stanje u gradu Zrenjaninu je na gradskoj vlasti i njenom neadekvatnom reagovanju na vremenske prilike rekao je na današnjoj konferenciji za novinare zrenjaninskog odbora LSV bivši direktor JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“ i član GrO LSV Branislav Knežević.
Događaji | Utorak, 11. 12. 2012. | Komentara: 0

Grujić: Očekujemo dobru saradnju sa Zrenjaninom

NOVI SAD – Ocenjujući aktuelni trenutak u kulturi u Zrenjaninu, potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić rekao je prilikom posete ovoj opštini da situacija nije ni bolja ni lošija nego što je, na primer, u Novom Sadu, Subotici ili drugim gradovima u Vojvodini.
Izjave | Utorak, 11. 12. 2012. | Komentara: 0

Narodna skupština ponizila vojvođanski parlament

BEOGRAD – Narodna skupština Republike Srbije je današnjom raspravom o amandmanu na izmene Zakona o budžetskom sistemu koje je predložila Skupština AP Vojvodine, a koja se odvija deset dana nakon usvajanja budžeta za 2013. godinu, ponizila pokrajinski parlament, 120 njegovih poslanika i dva miliona građana Vojvodine koji su ih birali, istakla je danas predsednica poslaničkog kluba Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook