Centralizacijom se ne postiže ništa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 29. 12. 2011. | Komentara: 0

Centralizacijom se ne postiže ništa

BEOGRAD – Komentarišući podatke najnovijeg istraživanja agencije Skan, koje je pokazalo da se svaki deseti Vojvođanin izjašnjava za neki oblik samostalnosti Vojvodine, portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov ocenila je za list Danas da ti rezultati objašnjavaju da su građani Vojvodine nezadovoljni i statusom Vojvodine u okviru Srbije, a samim tim i svojim statusom.

Aleksandra Jerkov

– Mislim da ovo treba uzeti kao ozbiljan signal, jer u Vojvodini do sada nisu postojale separatističke tendencije. Činjenica je da od Srbije nije dobio nezavisnost samo onaj ko je nije tražio. Srbija bi iz toga trebalo da shvati da se centralizacijom i represijom ništa ne može sačuvati i postići – zaključila je Jerkova.

(BILSV, 29. 12. 2011.)



Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.
Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook