Ćutanje države hrabri Vojislava Šešelja

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2019. | Komentara: 0

Ćutanje države hrabri Vojislava Šešelja

Novi Sad, 20. april 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je najava održavanja desetog Otažbinskog kongresa Srpske radikalne stranke, koji je najavljen za 4. maj u sremskom selu Hrtkovci, posledica izostanka reakcije vlasti na presudu Vojislavu Šešelju, koji je u Mehanizmu za međunarodnu krivične sudove u Hagu osuđen na deset godina zatvora.

LSV

Žalbeno veće je prilikom presude zaključilo da je Šešelj kriv za podsticanje deportacije i progon Hrvata u Hrtkovcima.

Shodno ovoj presudu, Šešelju je trebao da prestane mandat poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije, jer Zakon o izboru narodnih poslanika jasno kaže da je jedan od razloga za prestanak mandata i zatvorska kazna od najmanje šest meseci zatvora. 

Nereagovanje države je osokolilo Šešelja, pa je on nastavio sa svojim oprobanim metodama.
Neprestano širi mržnju, vređa, preti... 

Prošle godine je Šešelj sa svojim pristalicama obeležio godišnjicu svog pohoda mržnje u Sremu, a najavio je i ponavljanje krivičnog dela za koje je osuđen. Za nevericu je da ga država ne sprečava u činjenu niza krivičnih dela. 

Liga socijaldemorkata Vojvodina upozoravala je i upozorava na katastrofalne posledice politike Vojislava Šešelja. 

Posle pretnji i širenja mržnje 1991. godine izbili su ratovi koji su odneli hiljade života. 
Treba li to da se ponovi?

Tražimo od državnih organa da pokažu minimum posvećenosti vladavini prava i spreče protivzakonito delovanje Vojislava Šešelja.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineIzjave | Petak, 29. 05. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Nema pobede bez borbe

Nema pobede bez borbe, poručio je lider Lige socijaldemokrata Vojvodine, političkog saveza Vojvođanskog fronta, Srbije 21, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma okupljene oko Ujedinjene demokratske Srbije. Predstavnici UDS-a razgovarali su juče sa stanovnicima Subotice.
Odbori LSV | Petak, 29. 05. 2020. | Komentara: 0

Grujić: Naši kandidati za odbornike nemaju ličnih interesa i nisu preletači

Našu listu čine odgovorni ljudi različitih zanimanja, interesovanja i obrazovanja - kaže Miroslav Grujić, nosilac liste „Vojvođanski front - ujedinjeni za demokratsku Kikindu - LSV i ZZV“. 
Saopštenja | Petak, 29. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Da granica između Srbije i Evropske unije što pre nestane

Bojan Kostreš, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine i jedan od lidera  Ujedinjene demokratske Srbije, istakao je u Subotici da je veoma važno da što pre nestane granica između Srbije i Evropske unije. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook