Ćutanje države hrabri Vojislava Šešelja

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2019. | Komentara: 0

Ćutanje države hrabri Vojislava Šešelja

Novi Sad, 20. april 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je najava održavanja desetog Otažbinskog kongresa Srpske radikalne stranke, koji je najavljen za 4. maj u sremskom selu Hrtkovci, posledica izostanka reakcije vlasti na presudu Vojislavu Šešelju, koji je u Mehanizmu za međunarodnu krivične sudove u Hagu osuđen na deset godina zatvora.

LSV

Žalbeno veće je prilikom presude zaključilo da je Šešelj kriv za podsticanje deportacije i progon Hrvata u Hrtkovcima.

Shodno ovoj presudu, Šešelju je trebao da prestane mandat poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije, jer Zakon o izboru narodnih poslanika jasno kaže da je jedan od razloga za prestanak mandata i zatvorska kazna od najmanje šest meseci zatvora. 

Nereagovanje države je osokolilo Šešelja, pa je on nastavio sa svojim oprobanim metodama.
Neprestano širi mržnju, vređa, preti... 

Prošle godine je Šešelj sa svojim pristalicama obeležio godišnjicu svog pohoda mržnje u Sremu, a najavio je i ponavljanje krivičnog dela za koje je osuđen. Za nevericu je da ga država ne sprečava u činjenu niza krivičnih dela. 

Liga socijaldemorkata Vojvodina upozoravala je i upozorava na katastrofalne posledice politike Vojislava Šešelja. 

Posle pretnji i širenja mržnje 1991. godine izbili su ratovi koji su odneli hiljade života. 
Treba li to da se ponovi?

Tražimo od državnih organa da pokažu minimum posvećenosti vladavini prava i spreče protivzakonito delovanje Vojislava Šešelja.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Četvrtak, 18. 07. 2019. | Komentara: 0

LSV u Beloj Crkvi pristupila odbornica i celo članstvo Slobodne inicijative

Odbornica belocrkvanske Slobodne inicijative Dijana Ninić Milenković i kompletno članstvo ove organizacije juče je potpisalo pristupnicu Lige socijaldemokrata Vojvodine, saopštila je pokrajinska poslanica Sandra Ristić dodajući da je time odbornička grupa LSV u lokalnom parlamentu dobila još jednu odbornicu.
Govori | Utorak, 16. 07. 2019. | Komentara: 0

Papuga: Kada će crnogorski postati službeni jezik?

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga je na današnjem zasedanju skupštine Srbije pitala ministra državne i lokalne samouprave Branka Ružića kada će lokalna vlast u Vrbasu na svojoj teritoriji uvesti crnogorski jezik u službenu upotrebu, imajući u vidu da su za to ispunjeni svi Zakonom propisani uslovi.
Saopštenja | Utorak, 16. 07. 2019. | Komentara: 0

Zašto vlast ne reaguje na Šešeljev govor mržnje?

Liga socijaldemokrata Vojvodine najstrože osuđuje najnoviji neprimereni istup osuđenika za ratne zločine Vojislava Šešelja.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook