Desnim ekstremistima nije mesto u javnim institucijama, nego pred javnim tužiocem i sudovima

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 19. 11. 2019. | Komentara: 0

Desnim ekstremistima nije mesto u javnim institucijama, nego pred javnim tužiocem i sudovima

Novi Sad, 19. novembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih državnih organa da spreče održavanje promotivnih skupova desničarske organizacije koju predvodi Miša Vacić. 

LSV

Kao što je poznato, prethodnih nedelja Vacić, koji je pravosnažno osuđen zbog diskriminacije, održao je niz skupove na kojima je pretio političkim neistomišljenicima. 
Po kom osnovu je lokalna vlast u Pančevu Vaciću omogućila održavanje skupa u sali Skupštine grada? 

Kako je i zašto Vacić skup svoje organizacije održao u prostoru Mesne zajednice u Nišu u kojoj se nalazi i policijska stanica? Zar je moguće da Ministarstvo unutrašnjih poslova dozvoljava nesmetano delovanje desnih ekstremista, koji javno prete građanima Srbije? 
Šta je sledeće? Zajedničke patrole pripadnika MUP i nekakve paramilicije koju je pominjao Vacić u svojim nastupima? 

LSV ovakvo postupanje državnih organa i lokalnih vlasti smatra sramotnim. 

Tražimo da se sa ovakvom praksom prekine! 

Desnom esktremizmu nije mesto u javnim institucijama, nego pred nadležnim tužilaštvom.

Pokrajinski poslanik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović
Saopštenja | Četvrtak, 12. 12. 2019. | Komentara: 0

LSV poziva upravu Pošte da povuče odluke o suspenziji radnika u štrajku, a državu da obezbedi poštovanje Ustava

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva upravu JP Pošta Srbije da pod hitno povuče odluku o suspenziji radnika koji učestvuju u štrajku. Po poslednjim informacija suspendovano je više od 200 radnika iz Novog Sada, Zrenjanina, Sombora i drugih gradova. 
Izjave | Sreda, 11. 12. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Moramo stati na put devastaciji Vojvodine

U razgovorima sa Vojvođanskom partijom i Demokratskim savezom Hrvata u Vojvodini došli smo do toga da su razlike među nama suviše male, a problemi sa kojima se Vojvodina suočava suviše veliki da bismo mogli da dozvolimo dalje razdrobljavanje vojvođanskih snaga koje moraju stati na put devastaciji Vojvodine kao ekonomski, kulturno i politički zaokružene celine, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak razlog za formiranje Vojvođanskog fronta.
Odbori LSV | Sreda, 11. 12. 2019. | Komentara: 0

Novo poskupljenje - novi udar na najugroženije

Iako smo mislili da od poskupljenja struje u vreme grejne sezone nema dalje, ovih dana nas je zatekla vest da nas od 1. januara 2020. godine očekuje još jedno poskupljenje, još jedan udar na džepove građana. Naime, vlast koja nema dodira sa potrebama i problemima građana donela je odluku da poskupljuje taksa za javne medijske servise RTS i RTV. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook