Dinamika zasedanja Skupštine AP Vojvodine zavisi od nivoa nadležnosti

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Nedelja, 11. 09. 2011. | Komentara: 0

Dinamika zasedanja Skupštine AP Vojvodine zavisi od nivoa nadležnosti

NOVI SAD - Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je za današnji Dnevnik, komentarišući to što se pokrajinski paralament ove godine sastajao svega dva puta, da rad Skupštine nisu samo planerana zasedanja, već i rad u odborima u kojima ligaši redovno učestvuju.

Branislav Bogaroški

On smatra da je najveći problem oko skupštinskih sednica u nivou nadležnosti Vojvodine, a od toga zavisi i dinamika zasedanja. U tekstu se navodi da Pokrajina po novom Statutu ima više nadležnosti, a Bogaroški, podseća da APV ima i prava data drugim aktima, tj. da je pokrajinska skupština ovlašćeni predlagač zakona u republičkom parlamentu.

"Kad se od 39 takvih predloga, od 2000. godine do danas, samo pet pojavi u dnevnom redu republičkog parlamenta, to definitivno nije nešto što stimuliše " kaže on i dodaje da bi drugačiji odnos dva parlamenta verovatno doveo i do toga da aktivnost pokrajinskog bude kvalitetnija. U tekstu piše i da, za razliku od starog statuta, poslanici danas ne mogu pojedinačno da predlažu pokrajinsku skupštinsku odluku, već najmanje njih petoro.

- Što se mene tiče, jedan poslanik-jedna inicijativa, zašto da ne" kaže Bogaroški, i dodaje da bi ako se uslovi postave liberalnije, labavije, to doprinelo boljem radu Skupštine.
"Naravno da uvek, ako postoji volja, može da se nađe tema kojom bi Skupština trebalo da se bavi. Mogli smo, recimo, održati skupštinsku sesiju o NIS-u" kaže Bogaroški.

(BILSV, 11.09.2011.)
Saopštenja | Nedelja, 22. 09. 2019. | Komentara: 0

Ne dozvoliti da se u Srbiji ponovi nestašica goriva

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva premijerku Anu Brnabić da saopšti javnosti da li je tačno da su obavezne rezerve nafte u Srbiji za slučaj nestašice dovoljne za samo deset dana i ako je tako - smeni ministra energertike Aleksandra Antića.
 
Saopštenja | Subota, 21. 09. 2019. | Komentara: 0

Vuk Jeremić otkrio pravo lice

Liga socijaldemokrata Vojvodine u potpunosti razume i saglasna je sa svima onima koji smatraju da uslovi za izbore u Srbiji nisu ni izbliza demokratski, ali upozorava javnost da pojedine partije iz samoproklamovane “prave opozicije” očigledno žele da bojkotuju izbore kako bi po svaku cenu sprečile svaki nagoveštaj rešavanja kosovskog pitanja i tako onemogućile da Srbija konačno krene putem evroatlantskih integracija.
Saopštenja | Četvrtak, 19. 09. 2019. | Komentara: 0

Ministar Šarčević da odgovori zašto propagira asimilaciju

Država nema prava da nameće svoje predloge nacionalnim zajednicama, ali je u obavezi da sa njihovim predstavnicima iznađe najbolje rešenje kada je u pitanju obrazovanje dece.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook