Dinamika zasedanja Skupštine AP Vojvodine zavisi od nivoa nadležnosti

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Nedelja, 11. 09. 2011. | Komentara: 0

Dinamika zasedanja Skupštine AP Vojvodine zavisi od nivoa nadležnosti

NOVI SAD - Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je za današnji Dnevnik, komentarišući to što se pokrajinski paralament ove godine sastajao svega dva puta, da rad Skupštine nisu samo planerana zasedanja, već i rad u odborima u kojima ligaši redovno učestvuju.

Branislav Bogaroški

On smatra da je najveći problem oko skupštinskih sednica u nivou nadležnosti Vojvodine, a od toga zavisi i dinamika zasedanja. U tekstu se navodi da Pokrajina po novom Statutu ima više nadležnosti, a Bogaroški, podseća da APV ima i prava data drugim aktima, tj. da je pokrajinska skupština ovlašćeni predlagač zakona u republičkom parlamentu.

"Kad se od 39 takvih predloga, od 2000. godine do danas, samo pet pojavi u dnevnom redu republičkog parlamenta, to definitivno nije nešto što stimuliše " kaže on i dodaje da bi drugačiji odnos dva parlamenta verovatno doveo i do toga da aktivnost pokrajinskog bude kvalitetnija. U tekstu piše i da, za razliku od starog statuta, poslanici danas ne mogu pojedinačno da predlažu pokrajinsku skupštinsku odluku, već najmanje njih petoro.

- Što se mene tiče, jedan poslanik-jedna inicijativa, zašto da ne" kaže Bogaroški, i dodaje da bi ako se uslovi postave liberalnije, labavije, to doprinelo boljem radu Skupštine.
"Naravno da uvek, ako postoji volja, može da se nađe tema kojom bi Skupština trebalo da se bavi. Mogli smo, recimo, održati skupštinsku sesiju o NIS-u" kaže Bogaroški.

(BILSV, 11.09.2011.)
Odbori LSV | Utorak, 18. 02. 2020. | Komentara: 0

Samo Vojvođanski front Srbiju spasava

Pre brojnih odgovora na pitanje zašto Vojvođanski front, najpre podsećanje šta je on. Vojvođanski front je grupa političkih partija, organizacija i pojedinaca koja za cilj ima odbranu i zaštitu Vojvodine, njenih građana i dobara. 
Izjave | Ponedeljak, 17. 02. 2020. | Komentara: 0

Nedopustivo je učenicima deliti knjige kojima se promovišu mržnja i šovinizam

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je danas da je nedopustivo da se u školama u Vojvodini besplatno dele knjige kojima se učenicima nameće „desničarski narativ“.
Iz medija | Ponedeljak, 17. 02. 2020. | Komentara: 0ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook