Branili smo i branićemo Vojvodinu

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Sreda, 29. 05. 2019. | Komentara: 0

Branili smo i branićemo Vojvodinu

SELENČA - Budžet Vojvodine je 2009. godine iznosio 59, a budžet Grada Beograda 61 milijardu dinara. Ove godine budžet Vojvodine je 74,4 a budžet Grada Beograda 123 milijarde. Pitate zašto i odakle? Pa odavde – ukazao je predsednik Političkog saveta Lige socijaldemokrata Vojvodine Dušan Jakovljev, na sinoćnjoj tribini Vojvođanskog fronta u Selenči.

LSV

-Toliko dugo se otimalo i otima da mora da potraje dok se vrati. Ne može lako i brzo ali može – poručio je on.

- Paori su znali da se autonomija ne jede, ne pije i ne ore. Ali da se sa njom ore dublje i živi od posejanog semena. To vam je i u tome vam se sastoji to šo tražimo za Vojvodinu: zakonodavna,sudska i izvršna vlast, pravo na imovinu i izvorne prihode – objanio je Jakovljev.

Jakovljev je rekao i da je LSV uspela da sačuva Vojvodinu svih ovih godina od onih koji su hteli da nestane.

- U DOS-u je bilo onih koji su hteli da Vojvodine nema. Danas imamo i vlast i opoziciju koji hoće da Vojvodine nema. Nema zakona koji se donese da Vojvodini nešto ne uštine. Šta smo mi uradili? Mi smo Vojvodinu sačuvali uprkos tome. I borićemo se za nju. Da li iko sumnja da cemo uspeti? Dočekaćemo! Nema nas i Vojvodine u medijima? Idite,ispričajte prijateljima! To vredi više od tri minuta u vesti na nacionalnoj frekvenciji – predočio je Predsednik Političkog saveta LSV.

Okupljenima se na slovačkom obratio Pavel Danko, član Predsedništva Vojvođanske partije, a predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić ih je podsetio da kad god se držimo zajedno, Vojvodina ume da se odupre i izgradi.

- Ne smemo da dopustimo da se predamo, nego da se zajedno borimo i objasnimo mladima zašto je Vojvodina važna - zbog predaka i zbog generacija koje dolaze – istakao je Odžić.

Član Predsedništva LSV Zdenko Kolar je rekao da su se do sada LSV i VP borile odvojeno za interese građna i građanki Vojvodine, a da sada u Vojvođanskom frontu to čine zajedno.

- Često se osećamo kao da tražimo milostinju a tražimo samo ono što je naše. Hoćemo da odlučujemo o svom razvoju i onome što se ovde zaradi, a ne da novac ode u Beograd  pa da se u decimalama računa koliko nam se vraća. Hoćemo da sami odlučujemo o svojoj sredini, novcu i budućnosti, a ne o tome u koju zemlju ćemo otići. Do sada smo to činili odvojeno, u Vojvodjanskom frontu to činimo zajedno – zaključio je Kolar. 

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineDogađaji | Subota, 27. 07. 2019. | Komentara: 0

Građani ne veruju Vladi da će se graditi Fruškogorski koridor

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga zatražila je od premijerke Ane Brnabić informacije o izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, dugovanjima države prema poljoprivrednicima i gašenju Kinološkog saveza Vojvodine. Ukazala je i na to da opština Vrbas izbegava zakonsku i ustavnu obavezu da uvede crnogorski jezik kao službeni, a interesovalo ju je i kada će početi davno najavljena izgradnja Fruškogorskog koridora.
Događaji | Četvrtak, 25. 07. 2019. | Komentara: 0

Od obećanja prošlo četiri godine, a drvoreda nema

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić, koristeći instituciju pitanja poslanika, upitala je danas kada će početi sadnja drveća pored autoputa i puteva prvog i drugog reda, jer je od obećanja predsednika da će to biti učinjeno prošlo četiri godine. Drvored ne da nije posađen, već je na nekim delovima posečeno i ono što je postojalo.
Događaji | Ponedeljak, 22. 07. 2019. | Komentara: 0

Važna nam je stalna podrška perspektivi članstva Srbije u EU

Predsednik Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Nenad Čanak izjavio je da je zadovoljan što se među prioritetima predstojećeg predsedavanja Finske Savetom Evropske unije nalazi i nastavak politike pregovaranja o članstvu sa nama, kandidatima za članstvo.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook