Branili smo i branićemo Vojvodinu

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Sreda, 29. 05. 2019. | Komentara: 0

Branili smo i branićemo Vojvodinu

SELENČA - Budžet Vojvodine je 2009. godine iznosio 59, a budžet Grada Beograda 61 milijardu dinara. Ove godine budžet Vojvodine je 74,4 a budžet Grada Beograda 123 milijarde. Pitate zašto i odakle? Pa odavde – ukazao je predsednik Političkog saveta Lige socijaldemokrata Vojvodine Dušan Jakovljev, na sinoćnjoj tribini Vojvođanskog fronta u Selenči.

LSV

-Toliko dugo se otimalo i otima da mora da potraje dok se vrati. Ne može lako i brzo ali može – poručio je on.

- Paori su znali da se autonomija ne jede, ne pije i ne ore. Ali da se sa njom ore dublje i živi od posejanog semena. To vam je i u tome vam se sastoji to šo tražimo za Vojvodinu: zakonodavna,sudska i izvršna vlast, pravo na imovinu i izvorne prihode – objanio je Jakovljev.

Jakovljev je rekao i da je LSV uspela da sačuva Vojvodinu svih ovih godina od onih koji su hteli da nestane.

- U DOS-u je bilo onih koji su hteli da Vojvodine nema. Danas imamo i vlast i opoziciju koji hoće da Vojvodine nema. Nema zakona koji se donese da Vojvodini nešto ne uštine. Šta smo mi uradili? Mi smo Vojvodinu sačuvali uprkos tome. I borićemo se za nju. Da li iko sumnja da cemo uspeti? Dočekaćemo! Nema nas i Vojvodine u medijima? Idite,ispričajte prijateljima! To vredi više od tri minuta u vesti na nacionalnoj frekvenciji – predočio je Predsednik Političkog saveta LSV.

Okupljenima se na slovačkom obratio Pavel Danko, član Predsedništva Vojvođanske partije, a predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić ih je podsetio da kad god se držimo zajedno, Vojvodina ume da se odupre i izgradi.

- Ne smemo da dopustimo da se predamo, nego da se zajedno borimo i objasnimo mladima zašto je Vojvodina važna - zbog predaka i zbog generacija koje dolaze – istakao je Odžić.

Član Predsedništva LSV Zdenko Kolar je rekao da su se do sada LSV i VP borile odvojeno za interese građna i građanki Vojvodine, a da sada u Vojvođanskom frontu to čine zajedno.

- Često se osećamo kao da tražimo milostinju a tražimo samo ono što je naše. Hoćemo da odlučujemo o svom razvoju i onome što se ovde zaradi, a ne da novac ode u Beograd  pa da se u decimalama računa koliko nam se vraća. Hoćemo da sami odlučujemo o svojoj sredini, novcu i budućnosti, a ne o tome u koju zemlju ćemo otići. Do sada smo to činili odvojeno, u Vojvodjanskom frontu to činimo zajedno – zaključio je Kolar. 

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineDogađaji | Ponedeljak, 17. 06. 2019. | Komentara: 0

Članstvo u EU rešava pitanje granica na Balkanu

Na Balkanu su večni problem granice. Zato je potrebno učiniti da te granice nestanu, a to se može učiniti samo članstvom u EU - ukazao je predsednik Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak na sastanku Odbora za evropske poslove država članica Višegradske grupe, koji je održan u Bratislavi.
Događaji | Sreda, 12. 06. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Izveštaj EK pokazuje kako nas vide

Predsednik Odbora za evropske intergacije Narodne skupštine Republike Srbije Nenad Čanak izjavio je da je današnja sednica Odbora, na kojoj je razmatran godišnji Izveštaj Evropske komisije, prilika da se pokaže uloga Narodne skupštine u medijatorskoj ulozi, budući da ovo skupštinsko telo čine poslanici više političkih stranaka.
Događaji | Sreda, 12. 06. 2019. | Komentara: 0

Vojvođanski front je neophodan u cilju sprečavanja mladih da se isele zbog laži i prevara

Vojvođanski front nam je neophodan, kako bi se pokušalo sprečiti iseljavanje mladih iz države, rekao je na tribini „Vreme je za Vojvodinu“ predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Žitištu, Mirća Lelea. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook