Čanak sa gostima iz Nemačke

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Sreda, 05. 10. 2011. | Komentara: 0

Čanak sa gostima iz Nemačke

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak održao je danas, u prostorijama LSV u Novom Sadu, predavanje učesnicima studijskog putovanja pod nazivom "Srbija - zemlja u tranziciji". Čanak je gostima iz Nemačke, među kojima je bilo profesora, studenata, novinara i drugih, u zanimljivom izlaganju približio političku situaciju u Vojvodini, Srbiji pa i u čitavom regionu.

Nenad Čanak sa gostima iz Nemačke

Predsednik je govorio i o uzrocima i posledicama rata u bivšoj Jugoslaviji kao i nerešenim socijalnim i političkim problemima koje Srbija vuče još iz tog vremena. Govoreći o Ligi socijaldemokrata Vojvodine, Čanak je gostima ispričao kako je Liga osnovana, a što je ih je još više zanimalo, kako je ostala aktivna do danas. U svom izlaganju predsednik LSV je učesnicima ovog studijskog putovanja posebno naglasio Liginu antifašističku i antiratnu borbu, zalaganje za vraćanje autonomije Vojvodine i za decentralizaciju Republike Srbije.

(BILSV, 05.10.2011.)
Događaji | Subota, 11. 01. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Ovo je novi početak

Aleksandre Vučiću, ovo što sada gledaš je novi početak, poručio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak predsedniku Srbije i Srpske napredne stranke. Čanak je na tribini Vojvođanskog fronta u Zrenjaninu rekao da je siguran da to neće biti „početak našeg kraja, već njihovog, jer smo mi jači, bolji i dokazali smo da imamo strpljenje, a kada strpljenja više nema, Vojvođani nemaju rezervni položaj. 
Događaji | Utorak, 31. 12. 2019. | Komentara: 0
Događaji | Petak, 27. 12. 2019. | Komentara: 0

Inicijativa LSV i Crnogorske partije Ustavnom sudu jer u Vrbasu nije uveden crnogorski jezik

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga i Nenad Stevović iz Crnogorske partije predali su Ustavnom sudu Srbije inicijativu za ocenu ustavnosti Statuta opštine Vrbas jer njime nije uvedena službena upotreba crnogorskog jezika.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook