Devetoro poslanika i poslanica LSV u Skupštini APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 02. 06. 2016. | Komentara: 0

Devetoro poslanika i poslanica LSV u Skupštini APV

NOVI SAD – Na današnjoj sednici Skupštine AP Vojvodine verifikovani su mandati pokrajinskim poslanicima i poslanicama Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislavu Bogaroškom, Dušanu Jakovljevu, Maji Sedlarević, Đorđu Stojšiću, Bojanu Kostrešu, Sandri Ristić, Aleksandru Jovanoviću, Robertu Kolaru i Dejanu Čapou. 

Šef poslaničke grupe LSV – Zelena stranka u vojvođanskoj skupštini biće Branislav Bogaroški. A Dušan Jakovljev izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine, koji je tu dužnost obavljao i u prethodnom mandatu.

Branislav Bogaroški rekao je danas novinarima da su poslanici LSV bili uzdržani prilikom glasanja za izbor Ištvana Pastora za predsednika vojvođanskog parlamenta, jer je to politička funkcija, a LSV nije učestvovao u konsultacijama i dogovorima kada je kandidat bio predlagan.

- Ništa protiv Pastora nemamo, smatramo da je posao radio dobro u prethodnom mandatu, ali nismo učestvovali u dogovorima oko kandidata, pa je to bio motiv uzdržanosti - kazao je Bogaroški.

Na pitanje da li će onda učestovati u konsultacijama o formiranju Pokrajinske vlade, Bogaroški je rekao da će o tome odlučiti stranka ukoliko dobije poziv.

- Tek ako dobijemo poziv, odlučićemo da li ćemo se na njega odazvati. Sve zavisi od toga šta će biti teme i smernice o kojima će se razgovarati - rekao je on.

 (BILSV, 02.06.2016)





Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook