Gde je Zakon o finansiranju Vojvodine?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 08. 11. 2016. | Komentara: 0

Gde je Zakon o finansiranju Vojvodine?

BEOGRAD - Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Tepić pitala je danas ministra finansija Dušana Vujovića da li će do kraja godine, odnosno do usvajanja Zakona o budžetskom sistemu Srbije biti upućen u skupštinsku proceduru Zakon o finansiranju APV, kao i kada će otpočeti javna rasprava za ovaj pravni akt. 

LSV

- Mi iz LSV smo stekli utisak da se radi o oprečnim ili o neusaglašenim izjavama, sa jedne strane premijera koji je protekle nedelje odgovarao ovde na pitanje poslanika a sa druge - izjava koje su i premijer pokrajinske i republičke vlade dali nakon zajedničke sednice republičke i pokrajinske vlade pre dve nedelje. U više navrata smo čuli da će biti usvojen Zakon o finansiranju Vojvodine, a onda smo protekle nedelje u odgovorima premijera ovde pred narodnim poslanicima čuli da Republika Srbija već ispunjava Ustavom zagarantovanih najmanje 7 odsto kada je reč o sredstvima namenjenim AP Vojvodini i to iz rashodnog dela budžeta - istakla je Tepić.

Ona je podsetila na detalj da je je premijer sam rekao kako on ne vidi na koji bi se način drugačije opredeljivala sredstva za AP Vojvodinu, te da je pitao narodne poslanike „Od koga treba onda da uzmem da bi dao Vojvodini“?

Narodna poslanica Marinika Tepić je tražila od MUP-a i dodatne informacije, jer je nezadovoljna dobijenim odgovorom u vezi sa organizovanim okupljanjem organizacije „Obraz“ u Beogradu povodom referenduma u Republici Srpskoj. Tim povodom ona je ukazala na činjenicu da je ta organizacija rešenjem Ustavnog suda iz 2012. zabranjena, a u oceni tužilaštva prepoznata kao klerofašistička. Zato je upitala kako je moguće da se glavni predstavnik organizacije „Obraz“ Mladen Obradović, svojim saradnicima javno okupljaju u centru Beograda?

- Nisam zadovoljna odgovorom koji sam dobila od MUP-a gde je Mladen Obradović identifikovan inicijalima. Prvo mi to nije jasno, zašto M.O. kada nije maloletno lice nije u pitanju? I, s druge strane, odgovor je sadržao informaciju da je Mladen Obradović zakazao i najavio ovaj skup kao fizičko lice,a ne kao pravno lice ispred organizacije Obraz. Nezadovoljna sam tim odgovorom i tražim  dodatne informacije od MUP-a:  da li svako fizičko lice  koje želi da zakaže  javni skup prolazi bilo kakvu proveru - upitala je Tepić.    

Ona je tražila još i od premijera Srbije Aleksandra Vučića da objasni šta podrazumeva pod „skandaloznom situacijom“ u pančevačkoj Azotari.
- U ime LSV i zainteresovanih građana Pančeva pitanje upućujem premijeru, koji je sinoć  izjavio da je ono što se dogodilo, odnosno, ono što se događalo u pančevačkoj Azotari skandal. U vezi sa tim, tražim da mi jasno odgovori na pitanje - šta je mislio kada je događanja u pančevačkoj Azotari definisao i prepoznao kao skandal – poručila je Marinika Tepić. Ona je dodala i da je interesuje kakvi su planovi u vezi  potencijalne privatizacije Azotare u Pančevu, koju je premijer najavio sinoć gostujući na RTS-u.
(BILSV, 08.11.2016)




Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook