Papuga: Kad će Fruškogorski koridor, šta je sa DES-om?

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Petak, 30. 03. 2018. | Komentara: 0

Papuga: Kad će Fruškogorski koridor, šta je sa DES-om?

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga zatražila je juče od ministara informacije o početku radova na Fruškogorskom koridoru, preduzeću DES i restituciji. Nakon dodatnih insistiranja Papuge, predsednica Vlade Ana Brnabić najavila je da će se lično, zajedno s ministrom Zoranom Đorđevićem angažovati na slučaju novosadske firme DES, a ministar je istakao da ta kompanija neće biti zatvorena. Ministarka Zorana Mihajlović kazala je da se nada da će sledeće godine početi izgradnja Fruškogorskog koridora.

LSV

Obećavali svake godine

Poslanica LSV je na sednici Skupštine Srbije, na kojoj premijerka i članovi vlade odgovaraju na pitanja poslanika, upitala ministatku Mihajlović da li je završena projektna dokumentacija, eksproprijacija, da li su obezbeđena sredstva za Fruškogorski koridor i odakle. Ona je podsetila da je sama ministrka u novembru 2017. izjavila da će radovi oko izgradnje početi ove godine, a da je Aleksandar Vučić, dok je bio premijer, još 2016. godine rekao da će poslovi početi 2016, 2017. godine.

Mihajlović je odgovorila da je projektna dokumentacija za Fruškogorski koridor gotova, te da radovi nisu počeli jer je taj posao trajao dugo. Ona ne veruje da će radovi na izgradnji početi ove godine, ali da bi morali početi već sledeće. Kada je u pitanju finansiranje, ona je istakla da to još nije definisano, da se kreditnim zaduživanjem uvek može pribeći, ali da je moguće i neko partnerstvo, koncesija...

Šta će biti sa radnicima DES-a?

Ministra Zorana Đorđevića Papuga je upitala o sudbini preduzeća DES koje zapošljava osobe sa invaliditetom, uglavnom ljude oštećenog sluha.

- To preduzeće je osnovano još 1948. godine i pitam Vas da li je istina da se DES zatvara u maju ove godine.Tamo su zaposleni uglavnom supružnici, ima oko 130 osoba koji su oštećenog sluha. Šta će se s njima dešavati posle toga maja? – upitala je ona. Inače, Papuga je pre nekoliko nedelja isto pitanje postavila u Skupštini Srbije koristeći instituciju pitanja poslanika.

Premijerka Brnabić je najavila da će se lično, zajedno s ministrom Đorđevićem angažovati na slučaju novosadske firme DES, a Đorđević je istakao da je tamo zatečeno katastrofalno stanje, ali da nema razgovora o tome da će DES biti zatvoren i da će ti ljudi ostati bez posla.

Odakle novac za restituciju

Premijerku Anu Brnabić poslanica LSV je upitala kada će biti završena restitucija i da li su završene nove izmene Zakona o restituciji, odnosno, da li će u njemu biti supstitucije i da li će biti omogućeno da se vraća zemlja i u drugoj katastarskoj opštini. Ona je ukazala da je u nekim opštinama zemljište uzurpirano privatizacijama, zbog čega navodno nema zemlje za substituciju.

- Na severu Vojvodine je kritična situacija. Tamo oko 13.000 hektara koje treba da bude vraćeno, va raćeno je samo oko 3.000 hektara. Interesuje me odakle ćete obezbediti sredstva za obeštećenje i kada će taj zaokn doći na dnevni red – navela je Papuga. Nakon polemike je najavila da će joj poslati dokumenta koja se tiču uzurpacije zemljišta u Kuli, a koje ona poseduje.

(BILSV, 30.03.2018)Događaji | Subota, 27. 07. 2019. | Komentara: 0

Građani ne veruju Vladi da će se graditi Fruškogorski koridor

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga zatražila je od premijerke Ane Brnabić informacije o izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, dugovanjima države prema poljoprivrednicima i gašenju Kinološkog saveza Vojvodine. Ukazala je i na to da opština Vrbas izbegava zakonsku i ustavnu obavezu da uvede crnogorski jezik kao službeni, a interesovalo ju je i kada će početi davno najavljena izgradnja Fruškogorskog koridora.
Događaji | Četvrtak, 25. 07. 2019. | Komentara: 0

Od obećanja prošlo četiri godine, a drvoreda nema

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić, koristeći instituciju pitanja poslanika, upitala je danas kada će početi sadnja drveća pored autoputa i puteva prvog i drugog reda, jer je od obećanja predsednika da će to biti učinjeno prošlo četiri godine. Drvored ne da nije posađen, već je na nekim delovima posečeno i ono što je postojalo.
Događaji | Ponedeljak, 22. 07. 2019. | Komentara: 0

Važna nam je stalna podrška perspektivi članstva Srbije u EU

Predsednik Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Nenad Čanak izjavio je da je zadovoljan što se među prioritetima predstojećeg predsedavanja Finske Savetom Evropske unije nalazi i nastavak politike pregovaranja o članstvu sa nama, kandidatima za članstvo.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook