Podrška putu Srbije ka EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 10. 09. 2016. | Komentara: 0

Podrška putu Srbije ka EU

BEOGRAD - Predsednica i članovi Odbora za evropske integracije i komesar za evropsku politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han sastali su se u Narodnoj skupštini. Han je tom prilikom izrazio snažnu podršku Evropske unije reformskom programu i procesu evropskih integracija Srbije, kao i opredeljenje Srbije da nastavi ambiciozan reformski program. 
 
LSV

Pozdravljajući visoku delegaciju Evropska unije, predsednica Odbora za evropske integracije Marinika Tepić je istakla da je Odbor posvetio izuzetnu pažnju jačanju parlamentarne diplomatije, naročito na nivou komunikacije i saradnje sa zemljama u regionu. Tepić je naglasila da su vidljivi pozitivni rezultati danas, zapravo priznanje svim vladama od 2002. godine, u čijim mandatima je proces integracija bio brži ili sporiji, zahvalivši se na kontinuiranoj podršci EU.

Predsednica Odbora je izrazila nadu da će do kraja godine biti otvorena poglavlja 25 i 26, koja obuhvataju oblast obrazovanja, nauke, kulture i mladih, što je od izuzetne važnosti za podizanje svesti, naročito mladih, o vrednostima na kojima počiva ne samo Evropska unija već jedno uređeno društvo.
 
(BILSV, 10. 09. 2016)



Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook