Skup o zaštiti životne sredine u NNŠ

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Skup o zaštiti životne sredine u NNŠ

NOVI SAD - U organizaciji Novosadske novinarske škole, uz finansijsku podršku nemačke Friedrich Ebert fondacije, danas je održan okrugli sto na temu zaštite životne sredine u kojem su učestvovale predstavnice parlamentarnih političkih stranaka u Srbiji.

Ana Kandic

Okrugli sto je okupio mlade političarke iz Demokratske stranke, Liberalno demokratske partije i Lige socijaldemokrata Vojvodine, koje su kroz diskusiju na okruglom stolu prenele ciljeve svojih stranaka u okviru oblasti zaštite životne sredine i lična zalaganja na ovu temu. Uvodničarke na okruglom stolu su bile Dragana Ratković, novinarka TV Novi Sad na temu „Identifikovanje najvećih ekoloških problema u Vojvodini“, Teodora Knez Milojković iz organizacije „Ambasadori životne sredine“, na temu „Predstavljanje rezultata istraživanja Ambasadori životne sredine“ i Višnja Baćanović koja je govorila o ženskoj perspektivi zaštite životne sredine. Ana Kandić, kao predstavnica Lige socijaldemokrata Vojvodine na ovom okruglom stolu, predstavila je ciljeve Saveta za zaštitu životne sredine i prenela nastojanja LSV u daljem radu na ovoj oblasti. Ona je iznela podatak da je LSV prva stranka koja je pristupila BELLS pokretu, ukazujući tako da se zaštita životne sredine shvata kao jedna od prioritetnih vrednosti i ciljeva u daljem pridruživanju Srbije Evropskoj uniji.

(BILSV, 18.04.2012.)



Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook